Grupare specializată în evaziune fiscală, destructurată. Prejudiciu de 500.000 de euro

Data publicării:
CATUSE5425080-Mediafax Foto-ADRIAN PICLISAN-1

Marți dimineaţă, poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor Ilfov, coordonaţi de procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov, cu sprijinul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii, au descins la domiciliile mai multor suspecţi de evaziune fiscală şi la sediile a cinci societăţi comerciale din Bucureşti, Glina şi Dobroeşti, administrate de persoanele în cauză.

În fapt, în anul 2012, reprezentanţii legali ai societăţilor comerciale ar fi înregistrat în contabilitate cheltuieli fictive constând în achiziţii de mijloace fixe supraevaluate, în scopul diminuării bazei impozabile şi implicit a eludării taxelor şi impozitelor către stat.

Concomitent, poliţiştii au pus în executare mandate de aducere, emise pe numele a patru persoane, cercetate în aceeaşi cauză şi suspectate de săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală.

De asemenea, sunt verificate bunurile şi documentele financiar-contabile ale societăţilor vizate, potrivit unui comunicat al Poliției Române.

În urma percheziţiilor, au fost depistate şapte persoane, care urmează a fi conduse la sediul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Ilfov pentru audieri.

Totodată, au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor unităţi de calculator, precum şi 7.000 de euro.

În funcţie de rezultatul anchetei şi de probele administrate, vor fi înaintate propuneri legale către parchet.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri