Instanță: Condițiile pentru extrădarea lui Radu Mazăre sunt întrunite

Data publicării:
mazare madagascar populatie bastinasa

Procedura de extrădare a lui Radu Mazăre din Madagascar înaintează cu încă un pas. Instanţa a decis că sunt întrunite toate condiţiile pentru a cere extrădarea fostului primar, prins acum două zile în Madagascar. Documentele trebuie să ajungă la Ministerul Justiţiei.

Decizia de extrădare este formulată, conform legii, pe baza deciziei definitive pronunțate în luna februarie de Înalta Curte de Casație și Justiție prin care Radu Mazăre a fost condamnat la nouă ani de închisoare pentru acuzații de falsificare a unor documente și de abuz în serviciu în legătură cu retrocedarea unor suprafețe însemnate de terenuri în Constanța și Mamaia la începutul anilor 2000. Acest caz este cel care va fi înaintat autorităților din Madagascar.

Acolo, conform legislației locale, trebuie să se desfășoare un nou proces în cursul căruia un judecător local va analiza documentele puse la dispoziție de România. Ar putea solicita și altele, cazul în care trebuie să facă o cerere în acest sens. Având în vedere că nu există un tratat bilateral de extrădare a persoanelor semnat între România și Madagascar, legislația de acolo prevede că o astfel de procedură se poate derula în baza unei înțelegeri reciproce și în baza bunei cooperări între cele două state. Așteptăm, așadar, să vedem cum se va derula acest proces.

Radu Mazăre a fost prins de autoritățile din Madagascar în urmă cu două zile, a fost reținut pentru șase zile. Explicații au fost solicitate și de la iubita sa care îl însoțea în momentul în care a fost oprit de polițiști. Femeii i s-au cerut explicații de ce însoțea o persoană care era dată în urmărire internațională.

Citiți și: Iubita lui Radu Mazăre le-a spus poliţiştilor ce făcea în Madagascar

Ce declara Radu Mazăre în urmă cu un an, după ce era condamnat în primă instanță

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri