Manageri de spitale, găsiți în incompatibilitate și conflict de interese

Data publicării:
instrument medici getty
FOTO: Getty Images

Două persoane cu funcții de conducere în sistemul sanitar au fost găsite de Agenția Națională de Integritate în conflict de interese și incompatibilitate.

Astfel, Florentina Mirela Rudeanu, Manager al Spitalului de Obstetrică-Ginecologie Buftea, Județul Ilfov, a fost găsită în incompabilitate pentru că a ocupat și funcția de consilier local în cadrul Consiliului Local Buftea, în perioada 17 martie 2011 – 17 iunie 2017.

De asemenea, Delia Patricia Fărcășanu, fost Manager al Spitalului Clinic Județean de Urgență Ilfov, a fost găsită în conflict de interese administrativ, pentru că a semnat în calitate de manager al Spitalului Clinic de Urgență Iflov contractul individual de muncă din data de 03 mai 2017, prin care s-a numit pe sine șef secție Clinică ORL din cadrul aceluiași spital.

Persoanele evaluate au fost informate despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază - de a fi asistate sau reprezentate de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Delia Patricia Fărcășanu nu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere în exercitarea dreptului la apărare, mai arată ANI.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri