MAE anunță decesul unui cetățean român, ostatic în Gaza

Data actualizării: Data publicării:
profimedia-0824009867
În prezent, trei alte persoane cu dublă cetăţenie, israeliană şi română, se mai află ostatice în Fâşia Gaza, Foto: Profimedia Images

Autorităţile israeliene au informat cu privire la decesul unei persoane cu dublă cetăţenie, israeliană şi română, ostatic în Fâşia Gaza, a anunţat sâmbătă dimineaţă MAE.

„În continuarea precizărilor transmise de către Ministerul Afacerilor Externe în contextul situaţiei de securitate din Statul Israel şi Fâşia Gaza, precizăm că autorităţile israeliene au informat cu privire la decesul unei persoane cu dublă cetăţenie, israeliană şi română, ostatic în Fâşia Gaza”, se arată într-un comunicat al MAE.

De asemenea, MAE a transmis condoleanțe familiei îndoliate.

În prezent, trei persoane cu dublă cetăţenie, israeliană şi română, se mai află ostatice în Fâşia Gaza, context în care Ministerul Afacerilor Externe reiterează necesitatea eliberării tuturor ostaticilor din Fâşia Gaza.

De asemenea, ambasada României la Tel Aviv menține contactul cu autoritățile israeliene în privința situației din Gaza, mai precizează MAE.

„Veștile venite de la autoritățile israeliene sunt tragice. Mai sunt încă trei persoane cu dublă cetățenie, israeliană și română, ținute ostatice în Gaza, context în care reiterăm mesajul nostru și anume necesitatea eliberării tuturor ostaticilor, inclusiv a celor cu cetățenie română. Ambasada României la Tel Aviv menține contactul cu autoritățile israeliene, tocmai pentru a facilita schimbul de informații în ceea ce privește cetățenii români. Situația de securitate este una foarte volatilă și preferăm să nu facem publice informații cu privire la ceilalți cetățeni cu dublă cetățenie, ținuți ostatici în Gaza”, a declarat Radu Filip, purtătorul de cuvânt al MAE, la Digi24.

Editor : M.L.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri