METEO. Vremea în primul weekend de octombrie

Data actualizării: Data publicării:
parc vreme frumoasa

Astăzi şi mâine vremea va rămâne frumoasă şi deosebit de caldă. De luni însă, toamna îşi reintră în drepturi.

Ziua de astăzi va fi perfectă pentru plimbare. Norii vor fi puţini, iar temperaturile maxime vor fi între 20 și 27, poate chiar 28 de grade Celsius.

Weekendul începe cu mult soare, iar norii trecători vor fi lipsiţi de precipitaţii. Vântul va fi mai activ în special la munte. Temperaturile vor creşte şi vor atinge maxime între 20 şi 27, poate chiar 28 de grade Celsius, cu cele mai ridicate valori în Lunca Dunării.

Soarele va fi generos cu locuitorii Capitalei şi în ultima zi a lunii septembrie. Norii vor fi puţini, vântul va adia uşor, iar temperaturile maxime vor trece din nou de pragul unei zile de toamnă şi vor ajunge la 26-27 de grade Celsius.

Weekendul se anunţă perfect pentru o plimbare la munte. Norii şi ploile vor sta departe de majoritatea straţiunilor până duminică seara atunci când se vor apărea în special în Carpaţii Meridionali şi în Carpaţii Occidentali.

După două zile de octombrie cu soare şi temperaturi foarte ridicate, ploile se înmulţesc şi vremea se răceşte semnificativ.

Duminică, aversele însoţite şi de tunete şi fulgere vor apărea în jumătatea de vest a ţării, în special spre seară, pentru ca luni şi marţi, vremea mohorâtă să cuprindă treptat toate regiunile. Ploile vor deveni importante cantitativ mai ales la munte, pe creste vor apărea ninsorile, iar vântul se va intensifica mai ales în nord, în vest şi în sud-vest. Temperaturile vor scădea din ce în ce mai mult.

Marţi, maximele vor fi cuprinse în general între 10 şi 18 grade Celsius.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri