Ministrul Turismului îi îndeamnă pe români să nu se mai ducă la schi în Austria

Data actualizării: Data publicării:
daniel cadariu isi tine ochelarii cu mana
Ministrul Turismului, Daniel Cadariu. Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul Turismului, Daniel Cadariu, a declarat la Digi24 că numărul românilor care merg anual în vacanțe în Austria e în medie de 370.000, principala țintă fiind pârtiile de schi. El a subliniat însă că "nu numai în Austria sunt condiții ideale" pentru schiat și a enumerat alte țări europene unde condițiile "ar putea fi chiar și mai bune", transmițând astfel un mesaj românilor în contextul în care Viena se opune aderării României la Spațiul Schengen.

"Media numărului de turiști români în Austria este de 370.000. Anul trecut au fost doar 290.000, dar vorbim de un an cu restricții.

Prin comparație, numărul de turiști care vin din Austria în România nu se depășește bariera de 40.000. 

Anul acesta, potrivit statisticilor din primele 10 luni, din cei 1,3 milioane de turiști străini, doar 30.000 sunt din Austria.

E clar că principala țintă a turiștilor români în Austria sunt pârtiile de schi, însă știm cu toții că nu numai în Austria sunt condiții ideale pentru schiat. Sunt astfel de condiții, poate în unele cazuri și mai bune, în Elveția, Italia, Franța, Germania", a declarat ministrul Turismului.

Cadariu a calificat ca fiind "de neînțeles" atitudinea guvernului austriac care se opune aderării României la Schengen.

"Nu sunt nici argumente tehnice, nici o explicație din punct de vedere a unor interese economice. Capitalul austriac e prezent pregnant în multe domenii în România - bancar, petrolier, exploatări forestiere. E datoria noastră să insistăm până în ultimul moment ca mâine să primim acel vot unanim care ar permite intrarea în Spațiul Schengen", a conchis Cadariu.

Declarațiile integrale ale ministrului în materialul video atașat

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri