Guvernul nu renunţă la creşterea taxelor pe proprietate. Proiectul, discutat miercuri în guvern

Data publicării:
impozite crop

Pe măsură ce aceste modificări se discută cu toţi actorii sociali, acestea vor fi implementate. Ceea ce noi vrem să facem este un tip de predictibilitate şi nimic nu se adoptă într-o lună, două luni sau trei luni. Totul se discută cu şase luni, cu un an, cu doi ani înainte, se discută cu toţi cei cărora li se aplică şi, din punctul ăsta de vedere, cred că doamna Petrescu (ministrul de Finanţe- n.r.) merge în direcţia foarte bună (...) Ministrul de Finanţe, cu acest proiect pe care miercuri îl va prezenta şi în şedinţa de guvern, merge şi se întâlneşte cu reprezentanţii mediului de afaceri, merge şi are dezbateri în mediul academic, economic vorbesc - cu Banca Naţională, FMI şi Comisia Europeană sunt deja dezbătute aceste lucruri - şi trebuie prezentate predictibil", a spus, luni seara, Victor Ponta, citat de Mediafax.

Guvernul vrea să crească de aproape trei ori taxele pentru posesorii de maşini mici. Nu scapă nici cei care au în proprietate locuinţe în care funcţionează firme. Aceştia ar urma să plătească un impozit de aproape 2 la sută din valoarea imobilului, chiar şi de 20 de ori mai mult decât în prezent.

Acelaşi proiect conţine taxe mai mici pentru cei care au maşini puternice, cu motoare de peste 2.000 de centimentri cubi.

Sâmbătă, Ministerul Finanţelor a anunţat că a retras, la solicitarea premierului Ponta, proiectele Codului Fiscal şi Codului de Procedură Fiscală, pentru ca acestea să fie analizate în cadrul Guvernului înainte de începerea dezbaterii publice.

Propunerile care vor fi asumate de Guvern vor fi dezbătute şi asumate, împreună cu bugetul pentru anul viitor, de către Parlament, mai arată ministerul.

Acelaşi document relevă că impozitele şi taxele locale vor fi indexate în continuare o dată la trei ani în funcţie de inflaţie, dar nu de către Guvern, ca în prezent, ci direct de primării, şi vor putea fi majorate în fiecare an cu până la 50% faţă de acest nivel, comparativ cu nivelul maxim de 20% permis de normele actuale.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri seară, că a primit la promulgarea legea privind diminuarea contribuţiilor de asigurări sociale şi că are semne de întrebare privind oportunitatea măsurii, spunând că este de părere că Guvernul are ca ţintă acoperirea deficitului rezultat prin micşorarea CAS prin creşterea taxei pe proprietate de 2-3 ori.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri