Klaus Iohannis: Românii au dreptul să dea un răspuns asaltului pesedist asupra justiției

Data publicării:
klaus iohannis cotroceni 4 ianuarie inquam octav ganea 20190104130431_OGN_9958-01

Președintele Klaus Iohannis a spus, după prima zi de consultări cu partidele pe tema referendumului pe justiție din 26 mai, că „asaltul PSD asupra justiției” trebuie să primească un răspuns din partea românilor.

Președintele a avut astăzi consultări cu reprezentanți ai PNL, USR, PMP, UDMR și ai minorităților naționale.

„Am discutat despre situația justiției. Toți cei prezenți astăzi s-au arătat îngrijorați de evoluția din zona justiției. Le-am spus direct că, după părerea mea, acest asalt al PSD asupra justiției, asalt care durează de mai bine de doi ani, trebuie să primească un răspuns din partea românilor. Iar acest răspuns este, evident, un referendum”, a spus șeful statului.

Iohannis a precizat că toate partidele prezente la consultări „au îmbrățișat ideea organizării unui referendum” și au arătat că românii trebuie încurajați să participe la acest referendum.

„Eu cred că românii au dreptul să dea un răspuns acestui asalt pesedist asupra justiției și mai cred că, indiferent de opțiunile politice ale unui român care are dreptul să meargă la alegeri, cu toții își doresc, cu toții ne dorim o Românie cu o justiție independentă, o justiție dreaptă, o justiție scoasă de sub influența politicului”, a mai spus președintele.

Klaus Iohannis a precizat că va formula întrebările pentru referendum după ce va primi un răspuns la scrisoarea de consultare în privința referendumului din 26 mai.

Șeful statului va avea mâine consultări cu reprezentanți ai PSD și ALDE.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri