Ministrul de finanțe: Creșterea la pensii va fi mai mare decât prevede legea

Data actualizării: Data publicării:
bani lei ron iesind din portofel pe o masa rosie
Foto: Profimedia

Ministrul de finanțe, Adrian Câciu, a declarat, sâmbătă, la Antena 3, că în 2023 pensiile cu siguranță vor crește cu un procent mai mare decât prevede legislația, anume ajustarea la inflație, însă nu poate comunica procentul exact pentru că încă este în discuții.

„Vom avea creştere de pensii, cu siguranţă. A fost anunţată şi rămâne ultima discuţie de făcut în coaliţie când suntem cu tot bugetul. Nu trebuie să uităm că avem un cuantum suplimentar şi la Apărare, nu trebuie să uităm că avem o serie de elemente de care trebuie ţinut cont în sensul în care creşterea economică se reduce pe anul viitor, dar creşterea de pensii va fi şi va fi mai mare decât prevede legea. Asta pot să spun. Nu o să spun procentul pentru că ştiu că este un întreg debate pe procent”, a mai transmis ministrul Finanţelor.

Premierul Nicolae Ciucă a spus, joi, că procentul de majorare a pensiilor trebuie să se încadreze în posibilităţile bugetare şi nu ar trebui să fie mai mare de 11%, având în vedere că orice depăşire „impactează” deficitul la buget.

Tot joi, președintele PSD Marcel Ciolacu a scris într-un mesaj pe Facebook că social democrații au „reușit să-și convingă partenerii de guvernare ca pensiile să fie majorate cu cel puțin 10%”.

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a spus că impactul bugetar pentru o eventuală majorare a acestora cu 10% ar fi de 11 miliarde de lei, sursa banilor fiind identificată deja.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri