Ministrul Mediului îi răspunde Gabrielei Firea: Mutați-vă dumneavoastră în București. Poate v-ar păsa mai mult de trafic și de poluare

Data publicării:
costel alexe ministrul mediului
Ludovic Orban și Costel Alexe. Sursa: Facebook / Costel Alexe

Ministrul Mediului, Costel Alexe, a scris miercuri, pe Facebook, un mesaj în care critică „declarațiile bombastice și țâfnoase” ale Primarului General și îi cere Gabrielei Firea să rezolve problema poluării din Capitală. Ministrul Mediului susține că bucureștenii inhalează în fiecare zi otravă, iar problemele s-au agravat în mandatul Gabrielei Firea.

„Îmi recomandați "să mă mut din București" dacă nu îmi convine faptul că orașul este unul extrem de poluat și care generează deșeuri, așa cum am atras atenția.

Am și eu câteva recomandări, doamnă primar:

1. Mutați-vă dumneavoastră ÎN București! Dumneavoastră locuiți în județul Ilfov. Poate dacă ați locui efectiv în București v-ar păsa mai mult de traficul infernal și de poluare.

2. Rețineți asta, stimată doamnă: Bucureștenii pur și simplu "inhalează otravă". Asta este poluarea: Otravă lentă. Aveați timp să faceți ceva pentru a combate poluarea din Capitală fiind primar "de doar trei ani și jumătate". Nu doar că nu ați reușit, dar problemele s-au agravat în mandatul dumneavoastră.

3. Înțeleg faptul că aveți nevoie să vă certați cu cineva - cu premierul Orban, cu mine, cu opoziția din Consiliul General - ca să vă victimizați și să acoperiți faptul că Bucureștiul e sufocat și are mai multe probleme decât înainte de mandatul dumneavoastră”, a scris Costel Alexe.

Ministrul Mediului Costel Alexe și Gabriela Firea au avut, marți seară, un schimb de replici cu privire la poluarea din Capitală, cel dintâi reproșându-i că Primăria nu a luat măsuri pentru îmbunătățirea calității aerului. „Mutați-vă din București, dacă nu vă place”, a fost răspunsul Gabrielei Firea.

„Când vorbim de poluare mai bine lăsați capul jos, vă certați mai puțin și munciți mai mult pentru rezolvarea problemei. E vorba de milioane de oameni, nu de orgoliile noastre. Cifrele nu mint: Poluarea din București e gravă și îi afectează pe locuitori. Nu mai bine lăsați dumneavoastră declarațiile bombastice și țâfnoase și vă apucați de treabă?”, i-a răspuns Costel Alexe.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Editor: Robert Kiss

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri