Președintele Klaus Iohannis a aprobat demisiile miniștrilor ALDE fără un răspuns în ceea ce privește interimarii propuși de Dăncilă

Data actualizării: Data publicării:
Klaus Iohannis semnează
Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Președintele Klaus Iohannis a semnat, vineri, decretele de eliberare din funcție a celor trei miniștri ALDE care au demisionat marți, după ce formațiunea condusă de Călin Popescu Tăriceanu a decis ieșirea de la guvernare. Președintele nu a dat însă un răspuns pentru cele trei propuneri făcute de Viorica Dăncilă în locul miniștrilor demisionari.

Este vorba de Niculae Bădălău, propus interimar la Ministerul Energiei, Ioan Deneș la Mediu și Radu Oprea pentru Relația cu Parlamentul. Propunerile de miniștri interimari au ajuns marți la Palatul Cotroceni. 

În acest moment, Viorica Dăncilă rămâne fără trei miniștri în Cabinet, urmând ca în luna septembrie să expire și celelalte interimate, de la Interne și Educație.

Miercuri, președintele Klaus Iohannis a anunțat că respinge toate propunerile trimise de Viorica Dăncilă pentru portofoliile de la Justiție, Educație, Interne și cele două posturi de vicepremier. 

„Eu nu voi gira prin deciziile mele susținerea acestui Guvern. PSD și ALDE deopotrivă sunt vinovate pentru eșecul acestei guvernări. Încercările ALDE de a se spăla acum pe mâini sunt pir și simplu ridicole. După ce ai stat la aceeași masă cu PSD și ai luat măsuri împotriva românilor nu mai păcălești pe nimeni că nu ești vinovat. În primul rând nu accept nicio propunere de remaniere din partea acestui guvern.”, a spus Klaus Iohannis. 

Decretele semnate de președinte

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat vineri, 30 august a.c., următoarele decrete:
• Decret prin care se ia act de demisia doamnei Graţiela Leocadia Gavrilescu, viceprim-ministru, ministrul mediului, şi se constată încetarea funcţiei de membru al Guvernului;
• Decret prin care se ia act de demisia domnului Anton Anton, ministrul energiei, şi se constată încetarea funcţiei de membru al Guvernului;
• Decret prin care se ia act de demisia domnului Viorel Ilie, ministrul pentru relația cu Parlamentul, şi se constată încetarea funcţiei de membru al Guvernului.

Editor: Robert Kiss

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri