Primarul din Mioveni, arestat pentru trafic de influență, a fost suspendat din funcție

Data publicării:
Primarul din Mioveni, Ion Georgescu
Primarul din Mioveni, Ion Georgescu, a fost arestat preventiv pentru trafic de influență. Foto: Facebook/ Ion Georgescu

Prefectul judeţului Argeş, Radu Perianu, a decis, vineri, suspendarea mandatului primarului oraşului Mioveni, Ion Georgescu, arestat preventiv într-un dosar de corupţie.

Prefectul a precizat că decizia de suspendare poate fi atacată la Tribunalul Argeş în termen de 10 zile de la comunicare.

"Acest act are valabilitate până la încetarea motivelor care au dus la suspendarea mandatului de primar. (...) Este suspendat în momentul arestării preventive (...) şi situaţia aceasta trebuie reglementată, astfel încât Primăria Mioveni să funcţioneze în continuare. Restul este treaba justiţiei să-şi urmeze cursul", a declarat prefectul Perianu, potrivit Agerpres.

Oficialul a explicat că, după comunicarea ordinului de suspendare, atribuţiile funcţiei de primar vor fi preluate automat de către viceprimarul localităţii

Primarul oraşului Mioveni, Ion Georgescu, reţinut pentru trafic de influenţă, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

"Admite propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Direcţia Naţională Anticorupţie - Serviciul Teritorial Piteşti. (...) Dispune arestarea preventivă a inculpatului G.I, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă (...), pentru o perioadă de 30 de zile, cu începere de la data de 05.10.2023, mandatul de arestare fiind valabil până la data de 03.11.2023, inclusiv", se arată în decizia pronunţată joi de Tribunalul Argeş.

DNA a anunţat, anterior, că Ion Georgescu a fost reţinut pentru comiterea infracţiunii de trafic de influenţă. 

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri