Sari la conținut

REPORTAJ. Fața mai puțin văzută a Congresului PSD. Pe locul lui Ion Iliescu a stat iubita lui Liviu Dragnea

Un congres despre ură şi dragoste la PSD. Aplauzele unei săli întregi s-au împletit cu huiduielile. Proteste au fost în stradă, dar şi în interior. Un congres cu un Liviu Dragnea zâmbitor în faţa camerelor video, alături de partenera sa de viaţă. Micile drame ale candidaţilor, care au pierdut la Congres, au fost acoperite de bucuria celor care au ajuns să stea la masa puterii. Iar vocile protestarilor #rezist s-au auzit până în sala congresului.

Candidaţi la Congres au fost mulţi, dar prea puţini s-au făcut auziţi. A vorbit însă şeful partidului mai bine de o oră. Prea mult, pentru unii.

Şi cum nu se poate Congres fără opoziţie, Ecaterina Andronescu, Nicolae Bănicioiu şi Codrin Ştefănescu au jucat acest rol, încercând imposibilul: să învingă candidaţii susţinuţi de Liviu Dragnea.

Cine nu a avut de dus o bătălie proprie, a avut timp de relaxare. Vremea frumoasă de afară i-a scos pe social-democraţi pe balcon. Numai că acolo au trebuit să asculte protestele din stradă.

Rămaşi să vorbească în faţa unei săli goale după ce votul începuse, Ecaterina Andronescu şi Nicolae Bănicioiu au renunţat.

Nicolae Bănicioiu, candidat pentru funcția de preşedinte executiv PSD: „Iliescu a fost mai democrat, mult mai mare. Eu nu am buletin de vot, mi l-a luat altcineva. Vorbesc serios. Buletinul meu de vot l-a luat altcineva.

Puterea s-a schimbat în PSD, noii vicepreşedinţi aleşi au luat loc lângă lider, Viorica Dăncilă a devenit oficial numărul doi în partid, dar în centrul atenţiei a fost altcineva - iubita liderului PSD, care a stat pe locul care cândva îi revenea lui Ion Iliescu.

Profitând de pauza pentru numărarea voturilor, Liviu Dragnea şi-a adus aminte de tinereţe: Nea Popa, hai să îţi spun ceva! Eu nu am fost membru PCR, dacă mai stătea Ceauşescu, eu eram praf, că n-am vrut să mă fac...Săream gardul în armată. Nu mă duceam la film. Mă duceam la fete!

Liderul PSD a continuat cu o şedinţă foto în aşteptarea rezultatului.

Congresul a avut un rezultat bun pentru Liviu Dragnea, toţi oamenii săi câştigând poziţiile dorite.

Citiți și: 

Ce a rămas după Congresul PSD. De ce ai lăsa în sală o sticlă cu mucuri de țigară îndesate?

Congresul PSD în imagini. Cronica unui eveniment cu final previzibil

Congresul PSD. Rezultate anunțate într-o sală aproape goală: Viorica Dăncilă devine nr. 2 în partid

Cine este iubita lui Dragnea? Are cu 30 de ani mai puțin decât liderul PSD

Dăncilă, gata să devină nașa lui Dragnea

 

Pe aceeași temă