VIDEO. Liviu Dragnea, prima apariție publică din 2019. Declarațiile făcute după ședința Comitetului Executiv al PSD

Data actualizării: Data publicării:
Liviu Dragnea prima aparitie din 2019 CEx PSD
Foto: Inquam Photos / George Călin

PSD s-a reunit, duminică, la Palatul Parlamentului, în prima şedinţă a Comitetul Executiv din acest an. A fost şi prima apariţie publică a lui Liviu Dragnea de la sfârşitul anului trecut.  Liviu Dragnea a cerut la ședință tăieri din banii alocați serviciilor secrete în proiectul de buget pentru 2019. Sunt prea mulţi, iar sume importante ar trebui realocate la sănătate, spune preşedintele PSD. Iar dacă Guvernul nu poate rezolva asta, o va face Parlamentul, asigură liderul social-democraţilor. 

manda dancila dragnea carmen dan cex 19 nov inquam octav ganea image_6760
Foto: INQUAM_Octav Ganea

Dragnea, declarațiile după CEx

ACTUALIZARE 19:00 Președintele PSD, Liviu Dragnea, a făcut declarații de presă la sfârșitul consultărilor pe care le-a avut cu membrii PSD, așa cum promisese.  El s-a întâlnit, după CEx, şi cu parlamentarii partidului şi a prezentat concluziile într-o conferinţă de presă, despre care a spus că vrea să fie scurtă, astfel că nu acceptat multe întrebări din partea ziariştilor.

„Satul românesc, mai frumos ca în Vest”

Liviu Dragnea a declarat, în conferinţa de presă, că Guvernul va aloca sume îndestulătoare pentru administraţia locală, astfel încât dezvoltarea comunităţilor locale să fie un obiectiv major.

„Dacă reuşim ca 20% din bugetele locale să fie pentru investiţii, putem ca în 5-6 ani de zile satul românesc să arate poate mai frumos ca în Vest”, a susţinut liderul PSD.

Bugetul Bucureștiului - prea multă minciună

În privinţa bugetului Bucureştiului, Liviu Dragnea a spus că „e prea multă minciună”.
 
„Bugetul Bucureştiului nu s-a diminuat, ci s-a mărit, dar primarii de sectoare au solicitat o întâlnire cu ministrul de Finanţe. Ministrul doar le-a spus: toţi banii sunt pentru bucureşteni, dar hotărâţi cum vreţi să se repartizeze între Primăria Generală şi sectoare. Ce au propus şi şi-au asumat în scris primarii de sectoare, aşa a asumat ministrul de Finanţe. Nu vor înceta minciunile, nu voi mai lăsa nicio minciună să nu fie taxată, explicată. Oricine lucrează în administraţia locală să se concentreze pe ce a promis - să aloce banii pe dezvoltarea comunităţilor, nu pe prostii”, a declarat Dragnea.
 
El a susţinut că, în mod sigur, bugetele serviciilor de informaţii vor fi reduse: „Banii vor merge la copiii României“.
 
Întrebat de ce nu a fost prezent la ceremonia de la Ateneu pentru lansarea preşedinţiei UE, Liviu Dragnea a răspuns: „N-am putut. Din motive personale”.
 

Ordonanțele de urgență anunțate de Tudorel Toader 

Despre ordonanţele de urgenţă anunţate de Tudorel Toader după deciziile CCR pe codurile penale, pe completurile de 5 judecători de la ICCJ şi pe protocoale, Liviu Dragnea a declarat: „Eu nu vreau să vorbesc despre himere. Când o să văd un text care să conţină ceea ce s-a discutat în CEx şi care pe mine, pe dl Tăriceanu să ne convingă că acele ordonanţe repară mare parte din nedreptăţile care au ieşit la iveală în ultima perioadă, atunci o să vorbesc despre ele şi o să le susţin. Până atunci, nu vreau să comentez”.

„Securiștii și-au făcut două partide”

Liviu Dragnea s-a arătat iritat când a fost întrebat de jurnaliști dacă alianța Alianța 2020 USR+PLUS încurcă planurile PSD la viitoarele alegeri.

„Securiştii şi-au făcut două partide. Unul pe stânga, unul pe dreapta. Pe stânga este partidul lui Maior şi Coldea – Pro România şi pe dreapta partidul lui Cioloş, e simplu. Asta arată foarte mare disperare, faptul că au început să desfacă conservele, arată o mare disperare, ceea ce e de bine”, a declarat Dragnea.

Citiți și:  Ponta, replică dură după ce Dragnea a spus că Pro România e partidul lui Maior și Coldea

Problema numirii miniștrilor de către președinte

Liderul PSD Liviu Dragnea spune că va mai aştepta puţin pentru a vedea dacă preşedintele Klaus Iohannis spune de ce nu doreşte să-i numească pe Mircea Drăghici la Ministerul Transporturilor şi pe Lia Olguţa Vasilescu la Ministerul Dezvoltării, iar în funcţie de răspunsul pe care îl va da şeful statului se va sfătui cu colegii din coaliţie, cu premierul şi cu ministrul Justiţiei pentru a vedea care este cea mai bună cale de urmat.

Citiți și:  Olguța Vasilescu: Ar putea fi adoptată OUG care să-i dea termen preşedintelui pentru numirea miniştrilor

Problema ambasadorilor

Liderul PSD a mai spus că nu înţelege de ce Klaus Iohannis nu numeşte ambasadori în Canada, Belgia şi Israel.

„Eu nu ştiu cum s-a simţit când l-a primit pe ambasadorul Israelului, noi neavând ambasador acolo de doi ani de zile. Ne-am făcut de râs. S-au trimis mai multe propuneri pentru ambasadori, cel puţin pentru Israel din câte ştiu eu cred că este a doua sau a treia propunere. Nici măcar nu spune, dom’le, nu-l vreau pe Robert Chiş, nu-mi place de el, e nebărbierit, o vreau pe Mădălina, dar să spună. Şi România stă cu locuri goale de ambasadori în state importante: Canada, Belgia, Israel şi altele. Deci aşteptăm să vedem ce spune şi în funcţie de asta o să ne sfătuim şi în coaliţie şi cu doamna prim-ministru şi cu ministrul Justiţiei care este cea mai bună cale de urmat. Şi o vom urma”, a afirmat Dragnea.

ACTUALIZARE 17:00 La scurt timp după încheierea primei şedinţe a Comitetul Executiv al PSD din acest an, primarul Capitalei, Gabriela Firea, a postat un mesaj pe Facebook„Uneori trebuie să faci un pas în spate ca să îi salvezi pe alţii”.

ACTUALIZARE 14:45 Ședința CEx PSD s-a încheiat, urmează cea cu grupurile parlamentare. Liderul PSD Liviu Dragnea spune că are nemulțumiri în privința bugetului legat de sumele alocate pentru servicii. El a cerut revizuirea lor și a spus că dacă nu se va întâmpla în Guvern, atunci în mod sigur o va face când bugetul ajunge în Parlament. Propune ca banii să meargă în sănătate, de exemplu pentru un program care să ofere gratuit vitamina D copiilor.

Citiți și: Expert în sănătate, despre ideea lui Dragnea cu vitamina D pentru copii: OMS nu recomandă aşa ceva

ACTUALIZARE 13:00 Liviu Dragnea nu a făcut declarații înaintea ședinței Comitetului Executiv.

ACTUALIZARE 12:00 Ședința Comitetului Executiv al PSD este precedată de o întâlnire în cerc restrâns care are loc în biroul lui Liviu Dragnea. Aici și-au făcut apariția, pe rând, președintele PSD, premierul Viorica Dăncilă, Marcel Ciolacu, Mihai Fifor și Niculae Bădălău.


Şedinţa este programată să înceapă la ora 12:30.

După şedinţa CEx, va avea loc o întâlnire cu grupurile parlamentare ale PSD de la Camera Deputaţilor şi de la Senat în vederea începerii noii sesiuni parlamentare. Chiar în prima săptămână a sesiunii va fi dezbătut bugetul de stat.

La finalul şedinţei, urmează ca Liviu Dragnea să facă declaraţii de presă, potrivit News.ro.

Ședința are loc în condițiile în care în această săptămână mai mulți parlamentari PSD au trecut la partidul lui Victor Ponta, Pro România. Cea mai proeminentă figură este cea a fostului premier Mihai Tudose. De asemenea, în această săptămână s-au întețit nemulțumirile primarilor unor mari orașe legate de buget, cea mai vocală fiind Gabriela Firea, edilul Capitalei, care și-a reluat, sâmbătă, atacurile la adresa lui Liviu Dragnea.

Pe de altă parte, și PSD a continuat duminică războiul de la distanță cu președintele Klaus Iohannis.  Citiți detalii aici: Încă un atac al PSD la adresa lui Klaus Iohannis

Citiți și:

Gabriela Firea, scrisoare deschisă: Dragnea îi urăşte pe bucureşteni

Gabriela Firea: Mă gândesc să-l contracandidez pe Liviu Dragnea. Nu plec din PSD

Reacția lui Codrin Ștefănescu la scrisoarea Gabrielei Firea către bucureșteni

Victor Ponta mai ia un deputat de la PSD

Încă un parlamentar PSD trece la partidul lui Ponta. Este al treilea în ultima săptămână

Reacția lui Victor Ponta după ce Mihai Tudose s-a înscris în partidul lui

Adrian Ţuţuianu: În Pro România vor mai veni senatori, deputaţi, foşti miniştri, foşti europarlamentari

Sondaj IMAS. PSD continuă să fie sub 20%. Pe ce locuri sunt partidele lui Cioloș și Ponta

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri