Vor avea PSD și ALDE candidați separați la președinție? Ce spun Dragnea și Tăriceanu

Data actualizării: Data publicării:
dragnea tariceanu_George Calin inquam_ sedinta PSD-ALDE-4507
Foto: Inquam Photos / George Călin

Președintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a fost întrebat, luni, dacă ar putea fi candidatul partidului său la preşedinţie. Răspunsul lui: e mult prea devreme pentru a se lua o astfel de decizie. O declarație similară a făcut și președintele PSD, Liviu Dragnea, întrebat dacă cele două formațiuni din coaliția de guvernare ar putea avea candidați separați la prezidențiale.

dragnea tariceanu_George Calin inquam_ sedinta PSD-ALDE-4507
Foto: Inquam Photos / George Călin

”Sunt la curent cu punctul de vedere al unora dintre colegi, care a fost exprimat public. (...) E mult prea devreme pentru a se lua o astfel de decizie. Oricum, o decizie în cadrul partidului va presupune o dezbatere prealabilă şi forurile statutare ale partidului vor trebui să ia o decizie privitoare la acest subiect. Dar astăzi e prematur ca să pot să fac o altă declaraţie”, a afirmat Tăriceanu, scrie News.ro.

Întrebat dacă, teoretic, e posibil ca ALDE să rămână în coaliţie cu PSD şi la prezidenţiale fiecare partid să aibă alt candidat, Călin Popescu Tăriceanu a replicat: ”Nu vreau să fac niciun fel de speculaţii pe acest subiect, pentru că nu sunt utile, mai ales că există întotdeauna posibilitatea ca speculaţiile mele să fie la rândul lor comentate şi interpretate şi nu vreau să dau prilejul niciunui posibil fel de interpretare”.

Mai mulţi lideri ai ALDE, între care Graţiela Gavrilescu şi Norica Nicolai, au făcut referire, sâmbătă, la Ploieşti, la conferinţa judeţeană ALDE Prahova, la Călin Popescu Tăriceanu drept posibil candidat la alegerile prezidenţiale de anul viitor, Norica Nicolai afirmând că speră ca anul 2019 ”să fie anul primului preşedinte liberal autentic, şi român, şi liberal”. Călin Popescu Tăriceanu a refuzat să discute pe acest subiect, spunând că se va consulta cu colegii din partid în privinţa unei eventuale candidaturi.

„Nu vreau să discutăm în partid, şi am convenit cu toţii asta, despre o propunere de candidat pentru prezidenţiale. Din acest motiv, nu vreau să comentez nici propunerile colegilor noştri”, a fost și răspunsul lui Liviu Dragnea.

Întrebat ce şanse sunt să existe o confruntare între el şi Tăriceanu la alegerile prezidenţiale, Dragnea a răspuns: „Tocmai am spus că noi încă nu am discutat şi încă nu discutăm despre asta”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri