Teodorovici: De ce s-au făcut plățile către frații Micula? Scandalul de la Romatsa, creat artificial

Data actualizării: Data publicării:
eugen-teodorovici-govor
Foto: gov.ro

Eugen Teodorovici a declarat că scandalul din jurul Romatsa a fost creat „în mod artificial”. Senatorul PSD a explicat că situația companiei de servicii de trafic aerian era cunoscută în Ministerul de Finanțe înainte de cea de-a doua rectificare bugetară.

„De ce s-au făcut plățile către frații Micula? Întregul scandal legat de cazul Romatsa, din punctul meu de vedere, a fost creat în mod artificial, pentru că înainte de a doua rectificare a bugetului s-a știut de această situație. Juriștii Ministerului de Finanțe au informat, cu siguranță, ministrul de Finanțe iar întreaga sumă putea să fie prinsă în a doua rectificare, astfel încât să nu se creeze un scandal imens legat de o asemenea instituție publică, adică Romatsa, mai ales având în vedere specificul activității sale”, a afirmat Eugen Teodorovici, într-o conferință de presă susținută duminică la sediul PSD, potrivit Mediafax.

Executivul a luat decizia de a aloca, în ședința de vineri dimineață, 912,5 milioane de lei din Fondul de rezervă bugetară, bani folosiți pentru plata titlului executoriu emis în baza deciziei Curții de Arbitraj Internațională către frații Micula, pentru a rezolva situația Romatsa.

Prim-ministrul Ludovic Orban a anunțat, la începutul ședinței de Guvern de vineri dimineață, că situația de la Romatsa era una „extrem de gravă”, iar compania era în pericol să nu mai poată furniza serviciile de navigație aeriană din cauza lipsei resurselor financiare, după decizia instanței din Belgia în cazul fraților Micula.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri