Tomac vrea o alianță cu partidele de dreapta, dar fără PNL, și îl atacă pe șeful CJ Timiș care a anunțat o alianță PNL-PMP

Data publicării:
eugen tomac facebook crop
Foto: Facebook/Eugen Tomac

Preşedintele Partidului Mişcarea Populară, Eugen Tomac, spune că anul viitor partidele de dreapta trebuie să se regăsească într-un singur proiect politic, precizând că este vorba despre o alianţă. Pe de altă parte, el îl acuză de „dezinformare” pe preşedintele CJ Timiş, Alin Nica, după ce acesta a anunțat o alianță între PNL și PMP, potrivit News.ro.

FB: „Eu cred că anul viitor partidele de dreapta, vocile credibile de dreapta trebuie să se regăsească într-un singur proiect politic”.

„Eu cred că anul viitor electoral trebuie să găsească dreapta - şi când spun dreapta mă refer la partidele de dreapta, dar fără PNL. PNL este în remorca PSD. Ei au acceptat acest statut, nu i-a obligat nimeni. Noi nu putem să lăsăm la întâmplare nişte lucruri clare, şi anume că PNL-ul, în 2020, a mers cu acest mesaj: nu îţi irosi votul, votează PNL, scapi de PSD. Ce avem acum? Un prim-ministru PSD numit de către domnul Iohannis şi un guvern PSD-PNL. Deci nu este vina noastră sau a alegătorilor de dreapta că dumnealor au trădat electoratul care i-a învestit cu încredere. În situaţia asta, eu cred cu tărie că este nevoie de o coaliţie de dreapta, o alternativă credibilă nu doar la PSD şi PNL”, a spus Tomac la Prima News.

El a adăugat că a găsit în Cătălin Drulă, preşedintele USR, un om politic echilibrat şi deschis spre soluţii.

„Eu cred că anul viitor partidele de dreapta, vocile credibile de dreapta trebuie să se regăsească într-un singur proiect politic. Într-o alianţă, evident, reprezentăm electorate diferite. Este foarte complicat. Un proces de fuziune durează ani de zile. Vedeţi că au fuzionat unii şi nu s-au mai înţeles până la urmă. Mă bucur foarte mult că am găsit în preşedintele Cătălin Drulă un om politic extrem de echilibrat şi deschis spre soluţii”, a mai spus Tomac.

El l-a criticat apoi pe Nica, pentru că a anunțat o alianță între liberali și PMP în Timiș.

„Preşedintele organizaţiei PMP Timiş este domnul Claudiu Mihălceanu, primarul celei mai mari comune din judeţul Timiş, Giarmata, şi nu a semnat niciun protocol cu domnul preşedinte al Consiliului Judeţean, care s-a pus într-o situaţie ridicolă din punctul meu de vedere. Este inacceptabil ca un partid democratic, aflat la guvernare, să cadă atât de jos încât să vină cu asemenea dezinformări”, a spus Tomac.

“Sunt lucruri care mie îmi pare rău că se întâmplă în politică. Mie îmi place claritate. Or, exact din cauza unui asemenea comportament neserios şi neasumat, lipsit de fair-play, mulţi oameni nu vor să mai audă de politică şi eu îi spun domnului preşedinte al Consiliului Judeţean Timiş că dacă are ceva neclarităţi mă poate suna pe mine direct şi îl lămuresc că ştie ce înseamnă politică, vot şi democraţie. Şi îmi pare rău că lideri ai PNL se duc spre asemenea manifestări politice care îi dezonorează”, a spus preşedintele PMP.

Alin Nica, preşedintele PNL Timiş, a anunţat că în 2024 PNL va face o alianţă cu PMP pe plan local.

„N-am discutat cu o aripă sau alta, am discutat cu conducătorii statutari ai filialei care în bloc au spus clar că ei optează pentru deschiderea discuţiilor în vederea unei colaborări anul viitor, cu noi, cu PNL, şi nu cu USR, respectiv cu Forţa Dreptei. E o notă discordantă pe care filiala Timiş a PMP o face în raport cu celelalte filiale de la nivel naţional, dar chestiunile acestea ţin de bucătăria lor internă. Din perspectiva noastră, noi suntem deschişi la orice cooperare cu forţe democratice care sunt reprezentate în judeţul nostru astfel încât să maximizăm rezultatul electoral anul viitor. Iar Partidul Mişcarea Populară este destul de apropiat de noi ca viziune şi program politic”, a spus Alin Nica.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri