USR și-a lansat oficial candidații la europarlamentare, la primul Consiliu ALDE Europe care a avut loc la București

Data actualizării: Data publicării:
usr
Lista candidaților USR la alegerile europarlamentare din 2024 este deschisă de Elena Lasconi, Dan Barna şi Vlad Voiculescu. Sursa foto: facebook

Lansarea oficială a candidaţilor USR la alegerile europarlamentare a avut loc la deschiderea Consiliului ALDE Europe, organizat în premieră la Bucureşti. Preşedintele USR Cătălin Drulă a declarat, la evenimentul de vineri, că sunt mai multe tipuri de alegeri în 2024, dar primele sunt cele pentru Parlamentul European, cele „care vor da tonul, cele care pot crea momentum pentru forţele schimbării”, transmite News.ro

„Trebuie să facem totul pentru ca la alegerile europene să obţinem un scor istoric, aşa cum am făcut-o în urmă cu 5 ani”, a spus președintele USR, care a vorbit despre necesitatea unei schimbări. „Acesta este angajamentul pe care ni l-am luat în faţa alegătorilor. Că vom schimba România şi o vom transforma într-o ţară modernă, în care munca cinstită este răsplătită corect, în care regulile sunt reguli pentru toată lumea, în care statul este în serviciul oamenilor şi nu al politicienilor şi în care tinerii vor avea un viitor mai bun decât părinţii lor. Anul viitor îi vom aduce alături de noi pe toţi cei care îşi doresc schimbarea şi împreună le vom cere oamenilor un mandat pentru modernizarea României.”

La rândul ei, primarul oraşului Câmpulung Muscel Elena Lasconi, cea care deschide lista candidaţilor USR la europarlamentare, a precizat că este esenţial ca în PE să se regăsească oameni cinstinţi şi competenţi, iar salvarea României o reprezintă fondurile europene.

„Vă spun acum: salvarea noastră, a României, sunt fondurile europene. Astea nu vin din cer, nici de la Moş Crăciun. Trebuie să munceşti pentru asta. Cu pasiune. Şi, în plus, banii ăştia nu vin dintr-un computer. De asta e important să avem cât mai mulţi profesionişti acolo unde se dă ora exactă a fondurilor europene, a felului în care se alocă, cum să arate ghidurile. Cât de important e să ai oameni cinstiţi şi competenţi în Parlamentul European când crizele şi războaiele fierb la porţile noastre? Răspunsul e simplu: E esenţial. Nu pot şti exact ce e în mintea voastră, dar ştiu care e viziunea noastră şi ştiu că voi face tot ce e omeneşte posibil să ne salvam casa, România”, a explicat Lasconi.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Dan Barna, candidat şi el al USR la alegerile europarlamentare, a spus că orice ar zice pesimiştii, cel mai bun loc în care să trăieşti este Europa, iar Uniunea Europeană a arătat acest lucru.

„Orice ar spune pesimiştii, Europa este un loc bun în care să trăieşti. Europa – Uniunea Europeană – ne-a arătat că se poate colabora decent şi onest, se pot obţine rezultate reale şi benefice, în pofida unei istorii ale cărei cicatrici le purtăm cu toţii. Europa noastră nu este perfectă. Mai avem multe lucruri de îndreptat pentru a ajunge acolo unde ne dorim. De fapt, noi vom lucra probabil toată viaţa şi vor continua apoi cei care sunt astăzi în organizaţiile noastre de tineret - şi-i salut cu această ocazie - şi care vor veni după noi, pentru că proiectul european poate fi întotdeauna mai bun”, a precizat Barna.

La Consiliului ALDE Europe din Bucureşti, unde a avut loc lansarea candidaţilor USR la europarlamentare, au fost prezenţi şi au susţinut discursuri preşedintele Renew Europe Stéphane Séjourné, precum şi co-preşedinţii ALDE Timmy Dooley şi Ilhan Kyuchyuk.

Reprezentanţii USR au anunţat, luni, că partidul a încheiat procesul intern pentru desemnarea candidaţilor la alegerile europarlamentare, Elena Lasconi, Dan Barna şi Vlad Voiculescu fiind pe primele locuri ale listei.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri