Spital amendat cu peste 6.000 de lei pentru condiții mizere

Data publicării:
spital mizer timisoara

Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara a fost amendat de inspectorii DSP Timiş cu 6.600 de lei pentru condiţiile mizere din saloane.  O amendă de 1.000 de lei a fost dată spitalului pentru dotarea necorespunzătoarea a grupurile sanitare, dar şi o sancţiune de 600 de lei pentru modul deficitar de colectare a deşeurilor sanitare.

 

Inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică Timiş au dat trei amenzi care însumează 6.600 de lei, după controlul făcut luni la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara unde există două saloane cu pereţii scorojiţi şi mobilier ruginit şi unde, în ciuda condițiilor, au fost internaţi pacienţi, din lipsă de spaţiu.

„Cea mai mare amendă, cea de 5.000 de lei, a fost dată spitalului şi pentru acele saloane improprii în care au fost făcute internări. Evident că s-a făcut recomandarea şi s-a şi interzis internarea altor bolnavi în acele saloane”, a declarat pentru Digi24 Dana Şpac, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Timiş.

Ea a precizat pentru News.ro că au fost date trei amenzi, una de 5.000 de lei spitalului, alta de 1.000 de lei unui asistent medical şi alţi 600 de lei unui alt asistent medical. Ultimele două amenzi au fost date pentru colectare necorespunzatoare a deşeurilor, respectiv pentru că la grupurile sanitare nu erau materiale igienice individuale pentru pacient.

Direcţia de Sănătate Publică Timiş a demarat luni un control la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara, după ce în spaţiul public au apărut imagini din saloane cu pereţi scorojiţi, mobilier ruginit şi cearşafuri în ferestre.

Managerul unităţii medicale, Voichiţa Lăzureanu, precum şi primarul Nicolae Robu au declarat că unitatea medicală se află în reparaţii şi că în mod normal în salonul fotografiat nu ar fi trebuit să fie cazaţi pacienţi, deoarece salonul se află în şantier, însă acest lucru s-a întâmplat, totuşi, din lipsă de spaţiu.

Citiți și: Ce spune managerul Spitalului de Boli Infecțioase despre imaginile dezolante

Femeie bolnavă de cancer, răpusă de gripă în spital

Pacient în România | Durerea părinților care și-au pierdut bebelușul după naștere. Mama, acuzată că a venit cu infecția în spital

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri