Gropile schimbă traseul președintelui

Data publicării:
gropi-traseu-presedinte

Coloana oficială a celor doi șefi de stat, Klaus Iohannis și Nicolae Timofti, ar fi trebuit să treacă prin Fălticeni, localitate aflată la 30 de kilometri de Suceava, locul unde va avea loc întrevederea la nivel înalt. Doar că pe o porțiune de aproape trei kilometri la ieșirea din localitate, drumul este complet distrus.

Din cauza numeroaselor gropi, care practic nu pot fi ocolite, nu se poate circula cu mai mult de 20 de kilometri la oră”, transmite corespondentul Digi24 Andreea Negoiță.

Cătălin Coman, primarul municipiului Fălticeni: M-a sunat domnul rector al Universităţii Suceava, domnul Popa, care mi-a spus că trebuie să asfaltez că într-o săptămână vine preşedintele. I-am spus că nu pot să asfaltez într-o săptămână, indiferent cine vine.

Cum drumul va rămâne tot distrus s-a decis să se renunțe la ruta obişnuită pentru înalţii demnitari. Astfel, coloana oficială va face un ocol de mai bine de 30 de kilometri pentru a ajunge la destinație. Problema, pentru cei care locuiesc în zonă, rămâne, însă, nerezolvată.

Taxiurile nu mai coboară la vale, nu vor să vină. Deci pur și simplu te refuză.

E drum european, doamnă, în acte. În realitate arată ca un drum la 1800.

Nu trece pentru că a trimis SPP-ul și a văzut înainte ce se întâmplă”, spun oamenii din zonă.

Autoritățile locale vor să-şi impresioneze oaspeţii, așa că, la o temperatură de peste 30 de grade Celsius, s-a asfaltat de zor în oraş. Şi la Universitate, unde va avea loc întâlnirea a fost agitație mare.

Preşedintele Klaus Iohannis se întâlneşte cu omologul său moldovean, Nicolae Timofti

Klaus Iohannis și Nicolae Timofti vor avea o întâlnire privată de aproximativ o jumătate de oră, iar apoi, președintele Republicii Moldova urmează să primească titlul de doctor honoris causa al Universității Ștefan cel Mare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri