Lucrări făcute în bătaie de joc, în Botoșani. A fost construit un șanț pentru apa de ploaie, dar fără podețe

Data publicării:
sant2

„Pe scândura asta aşa. Fata se duce dimineaţa la serviciu, iese, cade aici”, spune o localnică.

Aşa ies din curte aproape 60 de familii care locuiesc în comuna Roma, din judeţul Botoşani. Drumul din faţa caselor a fost asfaltat, iar pe lângă garduri a fost construit un şanţ de scurgere. Nimeni nu s-a gândit să le facă oamenilor şi podeţe pe care să poată ieşi din curţi.

A făcut râs la noi aici, n-ai unde ieși. Cum să ies, că nu pot ieși, e șănțălăul ăsta așa, unde să ies?”, spune o femeie în vârstă. 

„Nici n-am ieșit din ogradă, unde să mă duc, eu pot ieși din șanț?”, adaugă o localnică.

Cât despre maşini, nicio şansă să mai fie scoase pe stradă.

„Ei au făcut șanțurile și au spus să ne facem singuri podețele, când le-a stricat erau pe domeniul public, când să le facem nu mai sunt pe domeniul public că-s proprietatea noastră. Nu putem ieși, nu o folosim de o săptămână”, spune unul dintre șoferi.

Autorităţilor locale spun că de vină pentru această situaţie sunt oamenii care nu şi-au scos maşinile din curte înainte să înceapă lucrările.

„Nu-i nicio mașină blocată. (Reporter: Dar am filmat noi o maşină, ne-a arătat femeia că nu poate să iasă din curte) Păi aia poate-i defectă mașina. Eu știu că nu sunt mașini blocate, că s-a discutat cu fiecare familie, s-a anunțat că se demolează, cine a avut să iasă a ieșit”, susține Mihai Asiminicesei, viceprimarul comunei Roma.

Muncitorii care încă lucrează la modernizarea drumului spun că nimeni nu a prevăzut în proiect şi construirea de podeţe.

Reporter: Așa ați contractat?

Localnic: Da.

Reporter: Deci nu aveți în contract nimic prevăzut că ar trebui să faceți?

Localnic: Da, n-avem doamnă, n-avem.

Drumul de 9 kilometri dintre comunele Roma şi Dimăcheni a fost asfaltat cu bani de la Guvern şi a costat un 1,5 milioane de lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri