Video Un bebeluș de cinci luni a fost confirmat cu flurona - dublă infecție cu virus gripal și coronavirus

Data publicării:
mama tine bebelusul de mana
Credit foto: Guliver/Getty Images

Un bebeluș de doar cinci luni a fost confirmat cu flurona, denumirea pentru infectarea simultană cu coronavirus și virus gripal. Copilul este internat la Spitalul Județean Suceava.

Bebelușul de cinci luni a fost dus la spital după ce părinții lui au observat că nu se simte prea bine. Medicii i-au descoperit o temperatură foarte mare și l-au testat pentru dublă infectare, iar rezultatul a fost concludent, spun medicii de la Spitalul Județean din Suceava.

Bebelușul a fost confirmat atât cu gripă cât și cu Covid-19. Din fericire, cel mic nu are insuficiență respiratorie și nici altă problemă de sănătate, astfel că medicii sunt optimiști în privința stării lui de sănătate. Copilul va rămâne internat în secția de boli infecțioase a Spitalului Județean din Suceava.

Până joi, INSP a raportat un număr total de 15 cazuri de flurona pe teritoriul României, dar și două decese. Primul deces a fost înregistrat la Iași, iar al doilea în Timișoara.

Medicii spun că trecem printr-o perioadă în care avem un „cocktail” de virusuri – virus gripal, coronavirus, dar și diferite alte virusuri respiratorii și că secțiile de ATI sunt din ce în ce mai aglomerate.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri