Un tânăr de 18 ani a murit după ce a fost lovit de un șofer beat și drogat

Data publicării:
ambulanta
Situația de criză la Timișoara, zeci de elevi și profesori au ajuns la spital. FOTO: Shutterstock

Un tânăr în vârstă de 18 ani a decedat, luni, după ce a fost accidentat de un autoturism condus de un bărbat aflat sub influenţa alcoolului şi a substanţelor psihoactive, evenimentul rutier având loc pe DJ 101F, în satul Ciupelniţa, comuna Dumbrava, transmite Agerpres.

Potrivit Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova, poliţiştii au fost sesizaţi, duminică seară, că în localitatea amintită s-ar fi produs un accident rutier cu victimă.

„Din primele cercetări de la faţa locului a reieşit faptul că, un bărbat, în timp ce se deplasa cu un autoturism pe DJ 101F, în satul Ciupelniţa, comuna Dumbrava, la un moment dat ar fi acroşat un tânăr în vârstă de 18 ani care se deplasa pe marginea drumului, după care ar fi părăsit locul accidentului”, arată sursa citată.

Pietonul a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale de specialitate, însă a decedat în cursul acestei dimineţi.

În urma investigaţiilor şi a cercetărilor efectuate, poliţiştii au identificat şi ulterior depistat persoana bănuită de săvârşirea faptei, un bărbat în vârstă de 24 de ani, din comuna Dumbrava.

Şoferul emana halenă alcoolică, iar rezultatul testării cu aparatul etilotest a indicat valoarea de 0.88 mg/ l alcool pur în aerul expirat.

Acesta a fost testat şi cu aparatul DrugTest care a indicat un rezultat pozitiv la o substanţă psihoactivă.

Bărbatul a fost condus la o unitate medicală pentru prelevarea de mostre biologice.

Şoferul vinovat a fost reţinut pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat unităţii de parchet competente pentru luarea unei alte măsuri preventive.

În cauză, cercetările sunt continuate de poliţişti în cadrul unui dosar penal deschis pentru infracţiunile de ucidere din culpă, conducerea unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice şi a substanţelor psihoactive şi părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea poliţiei.

Editor : Bianca Chirilă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri