Vremea în următoarele zile

Data publicării:
Toamna vremea meteo GettyImages august 2015 1

Prima zi de weekend aduce vreme plăcută, în special în jumătatea de sud a ţării. În schimb, norii se vor aduna în celelalte regiuni şi va ploua pe suprafeţe tot mai extinse.

Trecător, în zona de munte vor apărea precipitaţii mixte, iar în masivele nordice vor deveni abundente şi ar putea depăşi 15 litri de apă pe metru pătrat. Totuşi, temperaturile vor creşte uşor, în Dealurile de Vest vor depăşi 20 de grade Celsius, dar vântul va fi alert, în special în Banat şi la munte.

În Capitală, cerul se va înnora treptat, însă condiţii de ploaie ar putea apărea abia după lăsarea nopţii. Temperaturile vor rămâne modeste, sub cele normale şi vor ajunge la maximum 14 grade Celsius.

La munte vremea se va încălzi în toate masivele, iar termometrele vor indica peste 10 grade Celsius. Spre seară, ploi abundente vor cădea în grupele nordice ale Carpaţilor Orientali, iar vântul se va intensifica în special la altitudini mari unde ar putea să apară şi lapoviţa sau ninsoare.

Ploile au oferit un scurt răgaz, dar se reîntorc în acest weekend. Vor ocupa treptat întreaga ţară, iar în zona montană se vor transforma în lapoviţă şi ninsoare.

vremea carton

La începutul săptămânii, vremea va rămâne mohorâtă şi va mai ploua în special prin sud, centru şi nord-vest, iar vântul va fi activ în majoritatea regiunilor. Temperaturile vor scădea din nou şi abia vor mai atinge 15...16 grade Celsius.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri