Bani de la stat pentru concerte fictive. Mai mulți cântăreți de manele sunt anchetați pentru înșelăciune și fals

Data publicării:
Polițiști lângă o dubă
Percheziții DNA la AJPIS FOTO: Arhiva Digi24

Mai mulți cântăreți de manele sunt anchetați pentru înșelăciune și fals, într-un dosar privind concertele anulate în perioada restricțiilor din pandemie. Polițiștii au făcut peste 70 de percheziții în mai multe județe din țară. Artiștii ar fi declarat că trebuiau să susțină extrem de multe spectacole, multe fictive, doar ca să primească ajutor din partea statului. Prejudiciul se ridică la peste jumătate de milion de lei.

Peste 70 de percheziţii au fost făcute marți în județele Ilfov, Dâmbovița, Dolj, Olt, Gorj, dar şi în Bucureşti, la sediile comerciale, dar şi la locuinţele artiştilor.

Artiştii ar fi declarat concerte fictive anulate în perioada pandemiei pentru a încasa ajutoare de la stat. Pe tot parcursul zilei au fost aduși la IPJ mai mulți artiști. Se pare că în acest dosar în calitate de suspect este Dan Armeanca, dar au fost audiați mai multi artiști, printre care Cristi Dules, Dan Bursuc, Maria Buză, dar și instrumentiști de la formația Mandinga.

Este vorba de infracţiuni de înşelăciune, tentativă de înşelăciune, fals în declaraţii şi fals în înscrisuri sub semnătură privată. Cântăreții de muzică de petrecere ar fi cerut ajutor financiar din partea statului în mod ilegal, pe perioada pandemiei.

Dan Bursuc - artist: Eu am fost chemat și invitat de către autorități ca martor.
-Ați cerut astfel de ajutoare de la stat?
-Nu eu, nu eu. Acei băieți care fac parte din formația mea. Nu eu, ei. Eu a trebuit să vin pentru că ei fac parte din societatea noastră.
-Știați despre faptul că au făcut lucrul ăsta?
-Da, dar nu au făcut un lucru greșit.

Avocat: În mod legal au beneficiat de ei. Au solicitat legal şi au beneficiat de ei în mod legal.

Maria Buză - artistă: M-am și speriat. Nici nu am știut... Nu este cazul nostru, ci a colaboratorilor noștri, din fericire. Dintr-o neînțelegere. Au fost niște contracte și atunci... Dar ele sunt în legalitate și totul este verificat.

Statul recvendică un prejudiciu de jumătate de milion de lei.

Anne-Marie Ciolcă, purtător de cuvânt IPJ Ilfov: Valoarea prejudiciului solicitat de persoanele bănuite se ridică la peste 1 milion de lei, iar valoarea prejudiciului cauzat penal depășește 500 de mii de lei.

Şi la această oră sunt audieri în dosar.

Peste cinci mii de artişti au beneficiat de indemnizaţii în valoare de peste o mie de lei în perioada pandemiei.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri