Carpatica Asigurări și-a găsit un cumpărător 

Data publicării:
carpatica asig

Tranzacția ar urma să se încheie în vara acestui an.

Suma tranzacției nu a fost făcută publică. Directorul ICC a declarat că după ce autoritățile vor aproba tranzacția vrea să capitalizeze firma autohtonă ca să își recapete încrederea în fața clienților. 

Carpatica Asigurări a intrat de doi ani în redresare financiară și a avut termen până la sfârșitul anului trecut să își găsească un investitor. Acționarul majoritar al companiei, Ilie Carabulea, a adus o sumă insuficientă pentru redresarea firmei.

De altfel, Ilie Carabulea a fost condamnat în primă instanță la șase ani și jumătate de închisoare în dosarul de corupție de la Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF). 

Ilie Carabulea a ajuns în faţa instanţei în primăvara lui 2014, când procurorii l-au acuzat de dare de mită, cumpărare de influenţă, instigare la fals, grup infracţional şi folosirea unor informaţii secrete pentru binele său.

Problemele Carpatica au început în 2014 când intrase într-un program de redresare financiară. Procurorii spun că, la sfârşitul anului, conducerea Carpatica Asig a modificat raportările financiare căci rezerva necesară pentru acoperirea daunelor era cu peste 23,6 milioane de euro mai mică decât în realitate, iar firma nu a pus deoparte nici cele aproape trei milioane de euro pentru acoperirea pierderilor, aşa cum cerea legea.

Falsurile s-ar fi făcut pentru a evita suspendarea autorizaţiei de funcţionare a Carpatica Asig. Practic, conducerea companiei tăia zerouri din contabilitate pentru a arata că daunele sunt mai mici decât cele reale. Totul, spun procurorii, s-a făcut la iniţiativa lui Ilie Carabulea.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri