Surse: Control ANAF la Astra Asigurări

Data publicării:
birou dosare

Surse din ANAF au declarat că instituţia a iniţiat deja procedurile de control, în urma sesizării ASF privind suspiciuni de fraudă fiscală în cadrul societăţii de asigurare.

ASF a anunţat, marţi, că a instituit procedura de redresare financiară prin administrare specială a companiei Astra, cea mai mare companie de asigurări din România, aflată în proprietatea omului de afaceri Dan Adamescu, a suspendat acţionarii şi conducerea şi a numit KPMG Advisory ca administrator special.

Proprietarul Astra, omul de afaceri Dan Adamescu, a catalogat decizia ASF ca fiind o lovitură „de tip mafiot”, incalificabilă, care va genera un şoc internaţional uriaş.

Preşedintele Traian Băsescu a cerut revocarea conducerii Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) deoarece patronul societăţii Astra Asigurări, unul dintre sponsorii săi, are probleme, a afirmat, joi, premierul Victor Ponta.

Traian Băsescu a declarat, miercuri, că cere Parlamentului revocarea „imediată” a întregii conduceri a ASF, susţinând, referitor la această instituţie, că este „o cloacă, unde şi-au găsit loc de parcare toţi clienţii politici, altfel profund incompetenţi şi nepregătiţi pentru această muncă”. 


Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri