Tăriceanu vrea ca fondurile de pensii să investească în proiectele de infrastructură

Data publicării:
180130_INTALNIRE_ROMANIA_30 tariceanu_002_INQUAM_Photos_Octav_Ganea

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, spune că fondurile care administrează Pilonl II de pensii ar trebui să se implice mai mult în „economia reală” din România.

Ținem ca acest proiect să meargă înainte, pentru că au apărut zvonuri că guvernul, coaliția vor să renunțe la Pilonul II. Nici vorbă”, a spus Tăriceanu după o întâlnire cu reprezentanții administratorilor fondurlor de pensii.

Există o insatisfacție pe care o încercăm văzând că nu sunt implicate în economia reală. Fondurile de pensii adoptă o politică mai prudentă și preferă să investească în active sigure, dar am dat exemplul unor fonduri din alte țări, care fac astfel de investiții”, a continuat șeful ALDE.

El a mai spus că vor avea loc și alte întâlniri cu reprezentanții fondurilor de pensii, în care fiecare să vină cu propuneri „care să ducă la un compromis acceptabil pentru ambele părți”.

Câștigul României ar fi o implicare mai mare a fondurilor în economie – parteneriate public-private, proiecte mari de infrastructură”, a spus Călin Popescu Tăriceanu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri