Sari la conținut

Cursă Blue Air București-Tel Aviv, întoarsă din drum. Ieșea fum din motor

Cursă Blue Air cu emoţii de la Bucureşti la Tel Aviv. Aeronava a aterizat de urgenţă pe Aeroportul Otopeni la aproximativ 40 de minute de la decolare, după ce căpitanul a informat călătorii că dintr-un motor iese un fum suspect.

Niciunul dintre pasageri nu a fost rănit, iar avionul este acum la sol.

Avionul decolase de pe Otopeni la ora 7:45, iar după circa 40 de minute de zbor, pilotul a anunțat pasagerii că se vor întoarce. Observase că iese un fum suspect de la un motor.

Imediat, pe pistă au fost mobilizate echipaje de pompieri și ambulanțe care au așteptat avionul, dar aterizarea a avut loc fără probleme.

Autoritățile au ajuns la concluzia că avionul avea probleme hidraulice.

Pasagerii au fost debarcați și așteaptă pe aeroport reîmbarcarea, cursa urmând să fie reluată la ora 13:00.

Avionul implicat în incident este de tip Boeing 737-800NG. Acest tip de aeronavă este în centrul atenției mondiale, după incidentul de acum câteva zile din Statele Unite, când motorul unui Boeing 737 al companiei Southwest Airlines a explodat în zbor.

Reacția companiei Blue Air: 

„Aeronava Blue Air 0B169, care a decolat de pe Aeroportul Otopeni astăzi, la ora locală 07.45, cu destinația Tel Aviv, s-a reîntors la destinație după aproximativ o oră și a aterizat în condiții normale.

Siguranța pasagerilor este prioritară pentru Blue Air. Tocmai de aceea, comandantul aeronavei a decis revenirea la Otopeni ca măsură de precauție și pentru liniștea pasagerilor, după ce un indicator la bord a semnalat o posibilă problemă tehnică.

În mai puțin de o oră de la transmiterea acestui comunicat de presă, respectiv în jurul orei 12.40, pasagerii vor fi reîmbarcați și cursa va fi reluată”.

 

Pe aceeași temă