Sari la conținut

Peste 6.700 de avioane din lume au motoare ca cel care a explodat în zborul Southwest Airlines. Decizie majoră în SUA după incidentul aviatic

După incidentul în care a fost implicat zborul 1380 al companiei Southwest Airlines, Administrația Aviatică Federală a SUA (FAA) a ordonat ca motoarele din categoria CFM56-7B, precum cel avariat, care au trecut printr-un număr mare de decolări să fie supuse mai multor inspecții tehnice în următoarele șase luni.

Motorul explodat al avionului de pasageri Southwest Airlines era din această categorie. 

Potrivit FAA, lamele de ventilator ale motoarelor CFM56-7B vor fi supuse unei inspecții cu ultrasunete.

Peste 6.700 de aeronave din întreaga lume sunt dotate cu acest model de motoare, conform cifrelor oferite de producătorul CFM International, relatează Euronews.

CITIȚI ȘI: Cauza morții în cazul pasagerei din avionul Southwest Airlines

O femeie a murit după ce motorul avionului Southwest Airlines în care se afla a explodat în timpul zborului, iar bucățile desprinse din el au spart un geam al aeronavei. Femeia a fost scoasă pe jumătate în afara avionului, iar pasagerii au reușit să o tragă înapoi în cabină. Însă pasagera nu a supraviețuit.

CITIȚI ȘI: Toți pasagerii avionului Southwest Airlines au făcut o greșeală care îi putea costa viața

Zborul 1380 al companiei Southwest Airlines a efectuat o aterizare de urgență în Philadelphia, după ce explozia motorului a avariat aripile, fuzelajul și o fereastră a avionului. Alți șapte pasageri au fost răniți.

Avionul, un Boeing 737-700, zbura de pe aeroporul La Guardia din New York spre Dallas, în Texas, iar la bord se aflau 143 de pasageri și cinci membri ai echipajului.

 

Pe aceeași temă