Sari la conținut

FOTOGALERIE. Cum arată singura porțiune de autostradă cu șanse reale de deschidere anul acesta

Noi imagini de pe Autostrada Lugoj-Deva, lotul 2. Asociația Pro Infrastructură scrie că este „singura porțiune de autostradă cu șanse reale de deschidere anul acesta”.

5

Foto: forum.peundemerg.ro

Cei 17 kilometri dintre localitățile bănățene Traian Vuia și Margina vor veni în completarea celor 142 kilometri de autostradă deschiși deja între Traian Vuia și Nădlac”, a menționat asociația.

Lotul 2 din Autostrada Lugoj-Deva are o lungime de 28,6 kilometri. La începutul anului, stadiul fizic era de 37,23%. Acest contract are o valoare de 562 milioane lei.

În urmă cu două săptămâni, directorul general al Companiei de Drumuri, Cătălin Homor, a declarat la Digi24 că, anul acesta, cu puţin noroc, ar urma să fie deschişi circulaţiei aproape 66 de kilometri de şosea rapidă din tronsonul Lugoj-Deva şi din Sebeş-Turda.

Lugoj - Deva este în execuţie - 15 kilometri, probabilitatea de a fi daţi traficului este spre 100%”, a spus Cătălin Homor, directorul general al CNADNR.

Pe Lugoj-Deva avem și celebra peșteră ce împiedică emiterea acordului de mediu pentru emiterea autorizației de construire. În momentul de față subiectul e într-o mișcare destul de accelerată. Este o chestiune de timp până primim autorizația. Noi estimăm că în a doua decadă a lunii septembrie să avem autorizația pe masă. În aceste condiții cei 15 km vor fi finalizați și redați traficului”, a menționat directorul CNADNR.

Până atunci, el a promis că la sfârşitul lunii viitoare se va merge şi pe cei 22 de kilometri dintre Sibiu şi Orăştie, porţiunea închisă pentru reparaţii.