Amenințarea lui Lavrov la livrarea de rachete cu rază lungă de acțiune către Ucraina

Data publicării:
U.S. Marines Live Fire of a M142 HIMARS
Sisteme HIMARS cu rază de până la 300 de kilometri. Foto: Profimedia Images

Ministrul de externe rus, Serghei Lavrov, a declarat că, cu cât mai multe rachete cu rază lungă de acțiune va livra Occidentul Ucrainei, cu atât mai departe de teritoriul Rusiei vor trebui respinse aceste arme.

„Dacă acum ne străduim să mutăm artileria forțelor armate ale Ucrainei la o distanță de unde nu reprezintă o amenințare pentru teritoriul nostru, atunci cu cât vor fi livrate regimului de la Kiev mai multe arme cu rază lungă de acțiune, cu atât mai departe de teritoriile noastre vor trebui ele împinse”, a declarat Serghei Lavrov într-un interviu, potrivit TASS.

Ministrul rus a mai precizat că Rusia își menține obiectivele în Ucraina, făcând trimitere la teritoriile anexate prin referendumuri ilegale: „În opinia mea, nu există nicio discuție aici”.

Statele Unite sunt așteptate să anunțe un nou pachet de ajutoare militare pentru Ucraina, pachet care va conține un nou tip de armă - rachete cu rază de acțiune de până la 150 de kilometri, dublă față de cele livrate până acum.

Rachetele GLSDB, produse de compania Boeing, ar permite Ucrainei să lovească ținte care până acum erau în afara razei de acțiune și să ajute contraofensiva prin bombardamente în spatele liniilor rusești.

„Scholz este cunoscut pentru abilitatea sa de a-și schimba rapid poziția”

Escaladarea conflictulului din Ucraina crește ca un bulgăre de zăpadă, a mai afirmat Lavrov.

„Totul a început cu (livrarea de) căști pentru trupele ucrainene, apoi au apărut arme de calibru mic, iar acum se vorbește deja cu putere despre avioane”.

„Cancelarul german Olaf Scholz a promis că acest lucru (livrarea de avioane - n.r.) nu se va întâmpla niciodată, dar Scholz este cunoscut pentru abilitatea sa de a-și schimba rapid poziția. Mai mult, el nu este nici pe departe singur. Pe de o parte el spune că NATO nu va lupta niciodată cu Rusia, pe de altă parte ministrul lui de externe, doamna (Annalena) Baerbock, spune: suntem pregătiți să luptăm împotriva Rusiei și vom lupta împreună”, a mai declarat Serghei Lavrov.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri