Biden a strâns 10 milioane de dolari în 24 de ore după discursul privind Starea Uniunii, pentru campania electorală

Data publicării:
Biden 2024 State of the Union Address
Echipa de campanie a lui Joe Biden a strâns peste 42 de milioane de dolari în luna ianuarie. Sursa foto: Profimedia Images

Echipa de campanie a președintelui Joe Biden a transmis, duminică, că a strâns 10 milioane de dolari în cele 24 de ore de după discursul înflăcărat privind Starea Uniunii, în care l-a acuzat pe Donald Trump că amenință democrația și că a torpilat un proiect de lege pentru a rezolva problemele imigrației din SUA, scrie Reuters.

În discursul de 68 de minute adresat Congresului, joi, Biden l-a acuzat, de asemenea, pe Trump, care va fi mai mult ca sigur contracandidatul său republican la alegerile din 5 noiembrie, că a îngropat adevărul despre atacul din 6 ianuarie 2021 asupra Capitoliului SUA și că s-a înclinat în fața președintelui rus Vladimir Putin.

Strângerea de fonduri de după discurs este o performanță având în vedere că biroul de campanie al lui Biden și aliații săi din Partidul Democrat au strâns peste 42 de milioane de dolari în întreaga lună ianuarie.

Se estimează că 32,2 milioane de oameni au urmărit discursul lui Biden privind starea Uniunii, potrivit ratingurilor Nielsen de la 14 rețele de televiziune, o creștere cu 18% față de anul trecut. Aceasta nu a inclus spectatorii de pe platformele de streaming, rețelele sociale și alte platforme.

Înclinându-se spre un avantaj de numerar, echipa lui Biden a anunțat sâmbătă un pachet publicitar de 30 de milioane de dolari, care va viza state cheie în următoarele șase săptămâni.

Biden și Trump rămân în cursa pentru Casa Albă, a arătat un sondaj Reuters/Ipsos din februarie, fostul președinte fiind susținut de 37% dintre respondenți, iar Biden fiind susținut de 34%.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri