Cât de aproape sunt rușii de vaccinul anti-Covid? Imagini din interiorul laboratorului în care se lucrează la el. VIDEO

Data actualizării: Data publicării:
un medic prezinta o mostra dintr-un vaccin anti-covid
Foto: Getty Images

Filmarea din interiorul unui laborator de cercetare din Moscova obținută de CNN oferă o imagine de ansamblu asupra ritmului accelerat în care Rusia lucrează la un vaccin contra coronavirusului.

Matthew Chance, de la CNN, spune că această cursă pentru un vaccin ridică îngrijorări că Rusia ar putea încălca reguli legale și etice.

 

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Rusia a anunţat săptămâna trecută că a finalizat primele studii clinice ale unui vaccin împotriva noului coronavirus, testat pe oameni. Urmează ca etapa studiilor clinice să se încheie până la sfârşitul lunii iulie.

Studiile clinice pe oameni, care au început la jumătatea lunii iunie, au fost făcute de Ministerul Apărării al Rusiei şi de Centrul de Cercetări în Epidemiologie şi Microbiologie Nikolai Gamaleia. Locația selectată pentru acestea a fost un prestigios spital militar din Moscova, iar subiecții au fost un grup de voluntari format din soldaţi ruşi şi civili.

Un al doilea grup de 20 de voluntari, vaccinaţi pe 23 iunie, se află în prezent în izolare la spital sub supraveghere medicală.

Studiile clinice ale acestui vaccin sunt aşteptate să fie finalizate până la sfârşitul lunii iulie.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri