China spune că a făcut „exerciții de pregătire de război” în jurul Taiwanului pentru a răspunde la „complotul” acestuia cu SUA

Data publicării:
harta taiwan
China continuă să vadă Taiwanul ca pe o parte inseparabilă a teritoriului său. Foto: Profimedia Images

Armata chineză a anunțat, miercuri, că a încheiat „un exercițiu de pregătire de război” spațiul maritim și aerian din jurul Taiwanului, despre care spune că este o acțiune necesară pentru a răspunde la „complotul dintre Statele Unite și Taiwan”, relatează Reuters.

Într-un comunicat, armata chineză a transmis că „exercițiul pentru pregătire de război” a avut loc în jurul Taiwanului în ultimele zile și că „a fost o acțiune necesară împotriva complotului SUA-Taiwan”.

„Recent, SUA a luat frecvent atitudine în ce privește problema Taiwanului, spunând ceva și făcând altceva, instigând la sprijin pentru forțele pro-independență, ceea ce va împinge Taiwanul într-o situație periculoasă”, a mai transmis armata chineză.

„Taiwanul face parte din China, iar trupele chineze vor continua să întărească pregătirile militare pentru a împiedica interferențele forțelor străine și acțiunilor celor care susțin independența Taiwanului”, au mai spus chinezii.

Deși comunicatul nu precizează când a avut loc exercițiul militar, Taiwanul anunța, luni, că a avut loc cea mai mare incursiune a chinezilor în spațiul aerian al țării din luna ianuarie și până acum.

Conform ministerului taiwanez al apărării, avioanele sale de luptă au intrat în alertă și au interceptat 30 de avioane ale Chinei.

Recent, președintele SUA a produs furie la Beijing făcând o nouă afirmație care a pus la îndoială politica de „ambiguitate strategică” a Statelor Unite în ce privește Taiwanul, spunând că SUA se vor implica militar dacă China atacă insula. Oficialii americani au clarificat, ulterior, că politica americană nu s-a schimbat.

Citiți și: China poate ocupa Taiwanul, dar cu prețul unui carnagiu similar debarcării din Normandia și pierderi de peste 500.000 de militari

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri