Kim Jong-un a glumit pe seama imaginii sale în presa internațională, în timpul întâlnirii cu emisarii Seulului

Data publicării:
South Korean Envoy Departs For North To Discuss Resumption Of Dialogue
Foto: Guliver/GettyImages

Liderul nord-coreean Kim Jong-Un a glumit pe seama imaginii sale din presa internaţională în timpul întâlnirii avute în această săptămână, la Phenian, cu doi emisari ai Seulului, care au fost trataţi cu soju (băutură alcoolică tradiţională coreeană), au relatat două surse guvernamentale sud-coreene, potrivit Agerpres.

South Korean Envoy Departs For North To Discuss Resumption Of Dialogue
Foto: Guliver/GettyImages

În timpul întâlnirii, Kim Jong-Un s-a angajat să renunţe la armele nucleare şi le-a transmis oficialilor sud-coreeni că ar dori să aibă o întrevedere cu preşedintele american Donald Trump, a declarat joi liderul delegaţiei sud-coreene, Chung Eui-yong, şef al Oficiului pentru Securitate Naţională din Coreea de Sud.

Pe parcursul întâlnirii cu delegaţia de la Seul, Kim a făcut mai multe remarci legate de modul în care este perceput în presa internaţională, a spus, sub acoperirea anonimatului, un oficial de la Casa Albastră, sediul preşedinţiei sud-coreene. Kim Jong-Un a arătat că este „foarte conştient” de imaginea pe care o are în afara Coreii de Nord şi a făcut, din când în când, comentarii într-o manieră „relaxată” despre el însuşi.

Subiectele sensibile au fost abordate întâi de liderul de la Phenian, care s-a referit la reluarea exerciţiilor militare comune americano-sud-coreene care au fost suspendate în perioada Jocurilor Olimpice de Iarnă de la Pyeongchang.

Kim Jong-Un şi oaspeţii sud-coreeni au împărţit mai multe sticle de vin, lichior de ginseng şi soju de Phenian, a adăugat o altă sursă guvernamentală de la Seul.

Preşedintele american, Donald Trump, a răspuns favorabil unei propuneri a liderului nord-coreean, Kim Jong-Un, de a se întâlni, iar întrevederea ar putea avea loc până la finalul lunii mai, a anunţat joi seara, la Washington, Chung Eui-yong, şeful Oficiului pentru Securitate Naţională din Coreea de Sud.

Anunţul a fost făcut la Casa Albă şi urmează unei serii de contacte între oficiali din Coreea de Nord şi Coreea de Sud.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri