Creştere record a numărului de infectări cu coronavirus în Africa de Sud

Data publicării:
South Africa lockdown effects food distribution
FOTO: Agerpres

Africa de Sud a anunţat duminică 1.160 de noi cazuri de contaminare cu noul coronavirus, cel mai mare număr zilnic raportat de la primul caz înregistrat în luna martie, potrivit datelor furnizate de ministerul sănătăţii, informează AFP, citată de Agerpres.

Bilanţul total al îmbolnăvirilor a ajuns la 15.515, aproape 60% din cazuri fiind înregistrate în provincia turistică Western Cape.

Duminică au fost raportate trei decese, ceea ce duce bilanţul total al morţilor la 263.

Cea mai industrializată economie de pe continentul african are cel mai mare număr de infectări. Africa de Sud este urmată în acest clasament de Egipt, cu 11.719 cazuri de îmbolnăviri şi 612 decese

Populaţia Africii de Sud a fost supusă, începând cu 27 martie, unor măsuri restrictive care au inclus, printre altele, interdicţia vânzării de alcool şi ţigări. Guvernul a început să introducă măsuri de relaxare a restricţiilor care au stârnit însă dezbateri în societate, atât din perspectiva costurilor economice, cât şi a adaptării lor la criză.

Autorităţile din Africa de Sud au lansat o strategie masivă de testare, 460.873 de persoane fiind testate până în prezent. 

Redactare G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri