Video Cum arată fortificațiile pregătite de ucraineni pentru viitoarele atacuri ale rușilor

Data publicării:
fortificatii ale ucrainenilor in zaporojie
Ucrainenii pregătesc linii defensive în fața ofensivelor rușilor. Foto: Captură video

După doi ani de război, ucrainenii fortifică linia frontului care a rămas aproape neschimbată de luni bune. În fața unor viitoare ofensive ale rușilor, Ucraina construiește fortificații „24 de ore din 24”, potrivit oficialilor de la Kiev.

Critici cu privire la vulnerabilitatea liniilor defensive ucrainene, sau chiar cu privire la lipsa lor, au apărut în urma înaintării rapide a trupelor ruse la vest de oraşul Avdiivka, după ce această localitate, considerată o redută fortificată a armatei ucrainene, a căzut luna trecută sub controlul trupelor ruse după patru luni de asediu. Unii comentatori au remarcat contrastul faţă de puternicele linii defensive ruseşti, mai ales acelea din sudul ocupat al Ucrainei pe care trupele Kievului nu au reuşit să le străpungă în contraofensiva eşuată din vara anului trecut.

Acum, ucrainenii fortifică linia forntului, iar pe rețelele sociale au fost publicate imagini din regiunea Zaporojie, unde sunt construite buncăre, tranșee și sunt amplasate bariere în fața tancurilor și blindatelor, cunoscute sub numele de „dinți de dragon”.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Armata ucraineană, aflată în criză de soldaţi şi de echipamente, face greu faţă atacurilor multiple lansate de trupele ruse pe mai multe sectoare ale frontului.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunţat la sfârşitul anului trecut că „accelerarea construcţiei de structuri” defensive a devenit o „prioritate evidentă”.

Citește și „Dacă vrei să trăiești, sapă”. Ucrainenii fortifică linia frontului dar s-ar putea să fie prea puțin și prea târziu

Editor : R.K.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri