Video „Dacă nu te ridici, vom muri”. Povestea unei femei care a supraviețuit atacurilor Hamas, după ce a fost împușcată de 6 ori în picior

Data publicării:
supravietuitoare a atacurilor hamas
Femeia de 22 de ani a fost împușcată de șase ori în picior. FOTO: Captură video Digi24/ BBC

Mărturie dramatică a unei supraviețuitoare a atacurilor Hamas de weekendul trecut. Tânăra și iubitul ei locuiau într-unul dintre kibbutz-urile atacate de militanți, duminică. Ambii au reușit să fugă. Femeia de 22 de ani a fost împușcată de șase ori în picior.

„Au luat apartamentele la rând, unul câte unul. Au început să spargă geamurile, ușile, apoi să tragă. Puteai auzi oamenii țipând. Au început să tragă în noi ca și cum nu eram nimic. Am căzut și l-am auzit pe Santiago strigând: „Neta, te rog, ridică-te și fugi! Dacă nu te ridici, vom muri amândoi. Vom muri”, a povestit ea.

Femeia a mai adăugat că auzea cum erau împușcați oameni, cum erau executați copii, iar oamenii îi implorau să se oprească.

„Auzeam cum împușcau oamenii, cum executau copii, iar oamenii îi implorau: „Vă rog, nu!”. Trebuie distruși, unul câte unul. Țara mea nu a vrut să facă rău civililor. Îmi doresc ca ei să fie în siguranță. Nu trebuie să moară, așa cum nici eu nu trebuia să mor. Sunt oameni, exact ca mine”, a mai spus ea.

Armata israeliană a efectuat un raid terestru în Gaza, în urma căruia au fost recuperate trupurile unora dintre israelienii capturați de Hamas în cadrul atacurilor teroriste de sâmbăta trecută. Zeci de mii de persoane şi-au părăsit casele din Gaza până în prezent, după ce armata israeliană (IDF) i-a avertizat pe cei peste un milion de locuitori din Gaza să părăsească orașul.

IDF le-a cerut civililor din Gaza să evacueze orașul în 24 de ore și să se îndrepte „spre sud”.

Locuitorilor Gazei li s-au comunicat două rute de acces pe care le pot folosi pentru evacuarea orașului, în intervalul orar 10:00 - 16:00, ora locală.

Editor : B.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri