De ce a desecretizat Biden informații despre invazia Rusiei în Ucraina. Dezvăluirile șefului spionajului american

Data actualizării: Data publicării:
Joe Biden
Războiul a devenit acum o „problemă globală” care subliniază importanța apărării ordinii internaționale, a spus Biden. Foto: Profimedia Images

Președintele american Joe Biden a declasificat informațiile secrete înainte de declanșarea invaziei Rusiei în Ucraina, în 24 februarie, deoarece afirmațiile oficialilor americani privind un atac iminent au fost privite cu "scepticism" de către partenerii și aliații americani, a declarat directorul serviciului de informații Avril Haines, citat de CNN.

"Atunci când le-am explicat factorilor de decizie politică de la noi și ei s-au adus mai departe la interlocutorii lor, au constatat că exista un scepticism destul de mare în privința asta (a invaziei – n.r.)", a declarat Avril Haines, luni, la o conferință de presă pe teme de securitate cibernetică.

"Drept consecință, președintele a venit din nou la noi și ne-a spus: <Trebuie să mergeți acolo și să împărtășiți cât mai multă informație puteți, să vă asigurați că oamenii văd ceea ce vedeți și voi, pentru a relua din nou dialogul și, poate, pentru a avea convorbiri mai productive despre cum să ne organizăm în privința unei potențiale invazii a Rusiei>", a spus Haines.

El a adăugat că SUA a colaborat cu parteneri și aliați și a dezvoltat mecanisme care vor putea fi folosite și în viitor.

Administrația Biden a declasificat și a făcut publice unele informații despre invazia Rusiei în Ucraina, atât pentru organizațiile media, cât și pentru alte națiuni aliate, în scopul de a combate propaganda Rusiei și de a se asigura că partenerii și aliații americani au o viziune unitară cu privire la conflict.

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri