Donald Trump a devenit un pachet de nervi cu câteva zile înaintea certificării victoriei lui Joe Biden în Congresul SUA

Data publicării:
Donald Trump se pregătește să țină primul discurs de la pierderea alegerilor prezidențiale din 3 noiembrie.
Donald Trump ieşind din Casa Albă. Foto: Getty Images

Preşedintele în exerciţiu al SUA, Donald Trump, şi-a întrerupt mini-vacanţa din Florida pentru a se întoarce la Washington în încercarea de a pune la punct ultimul plan de a stopa în Congresul american certificarea victoriei lui Joe Biden la alegerile prezidenţiale din noiembrie. În ultimele zile, Trump a fost iritat, nervos şi obsedat de şansele sale de a întoarce rezultatul alegerilor în favoarea sa, informează CNN.

Donald Trump va reveni astfel la Casa Albă mai devreme decât se anticipase, deşi invitaţilor, care au început să sosească la reşedinţa sa din Palm Beach, li s-a comunicat că vor fi primiţi de către preşedintele SUA. Anii trecuţi, Trump obişnuia să apară pe un covor roşu şi să se adreseze presei şi oaspeţilor, înaintea tradiţionalei petreceri de Anul Nou.

Scenă care nu se va mai repeta însă în acest an.

Conform programului oficial publicat de Casa Albă, Trump şi soţia sa, Melania au plecat joi din Florida, cu destinaţia Casa Albă, la ora 11 dimineaţa.

Donald şi-a ieşit din minţi când Melania i-a prezentat planurile sale de redecorare a casei

Conform CNN, în zilele petrecute în Florida, Trump a fost obsedat de rezultatul alegerilor şi procesul de certificare a victoriei lui Joe Biden în Congresul american, eveniment programat pe 6 ianuarie 2021.

De asemenea, preşedintele s-a aflat într-o dispoziţie proastă pe toată durata sejurului din Florida şi a avut ieşiri nervoase, inclusiv în privinţa planurilor Melaniei de decorare a casei, conform unor surse CNN.

După ce a înregistrat eşec după eşec în contestarea în justiţie a rezultatelor alegerilor din SUA, Trump vede în evenimentul de pe 6 ianuarie cea mai bună şansă de a întoarce în favoarea sa alegerile pierdute.

În prezent, republicanii încearcă să pună la punct o strategie prin care să reuşească măcar să amâne certificarea în Congres a lui Joe Biden drept preşedinte ales al Statelor Unite.

Conform Constituţiei SUA, aleșii (membrii Camerei Reprezentanţilor şi ai Senatului) pot ridica obiecții asupra rezultatelor, dar ele sunt luate în considerare doar dacă esunt semnate de către cel puțin un membru al fiecărei Camere a Congresului SUA - adică de un membru al Camerei Reprezentanţilor şi unul al Senatului.

Reprezentantul republican al statului Alabama, Mo Brooks, a anunţat că va contesta rezultatul votului din cele cinci state-cheie: Arizona, Pennsylvania, Nevada, Georgia și Wisconsin.

Senatorul republican de Missouri, Josh Hawley, a anunţat miercuri, în premieră, că va ridica şi el obiecţii în privinţa votului.

Donald Trump nu înţelege de ce mai e Mike Pence preşedinte al Senatului dacă nu poate să anuleze victoria lui Biden

Cât timp s-a aflat în mini-vacanţa din Florida, Donald Trump a sunat şi a făcut presiuni asupra senatorilor republicani, cărora le-a cerut să sprijine acest demers.

De asemenea, Trump nu a prea înţeles de ce Mark Pence (vicepreşedintele SUA, dar şi preşedintele Senatului) nu poate, efectiv, să blocheze votul în Congres, deşi consilierii i-au explicat că, în cadrul acestei proceduri, Pence are doar un rol decorativ şi nu are pârghii legale să facă ceva.

Pe 6 ianuarie, la ceremonia din Congresul SUA, urmează a se certifica rezultatul votului alegerilor prezidenţiale din SUA. În cazul în care un membru al Camerei Reprezentanţilor, susţinut de un senator, ridică o obiecţie referitoare la acest rezultat, ședința Congresului va fi suspendată, iar fiecare Cameră se va reuni, separat, pentru a dezbate obiecția.

La final, este nevoie ca ambele Camere să voteze, separat, în favoarea obiecției (adică, în cazul de faţă, negarea victoriei lui Joe Biden).

Acest lucru este însă aproape imposibil, în condiţiile în care democraţii controlează una dintre Camere - Camera Reprezentanţilor.

Editor : Mihnea Lazăr

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Unde a fost văzută Kate Middleton în plin tratament pentru cancer. Prinţesa de Wales a îngrijorat oamenii din...
Digi FM
Un turist a fost obligat să plătească 2.500 de dolari înainte de a coborî de pe un vas de croazieră: “Suntem...
Pro FM
Câți bani primesc superstarurile pentru a cânta la petrecerile celui mai bogat om din India. Katy Perry, pe...
Film Now
Richard Gere, un tată mândru. Ce a dezvăluit despre fiul său, Homer, care a fost prezent la Festivalul de...
Adevarul
Alimentele pe care experții în siguranță alimentară nu le-ar mânca niciodată de la bufetul de mic dejun al...
Newsweek
Vor fi pensiile impozitate progresiv după recalculare? Anunț major al lui Ciolacu pentru pensionari
Digi FM
Un frizer din Fetești a murit în timp ce construia o bombă în propria casă. Pentru ce se pregătea
Digi World
5 semne care arată că mănânci prea multă sare. Organismul te atenționează când ai depășit cantitatea optimă
Digi Animal World
Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”
Film Now
Cel mai fericit și relaxat alături de ei. Imagini unice cu Ben Affleck și copiii săi, în timp ce se distrează...
UTV
Madalina Ghenea a fost dur criticata dupa ce s-a postat dansand pe masa. “E jenant ce faci!”. Actrita a...