Donald Trump este „furios” și „țipă la toată lumea” după primele rezultate ale alegerilor

Data publicării:
Donald Trump
Donald Trump, fostul președinte al Statelor Unite. Foto: Profimedia Images

Fostul președinte al Statelor Unite, Donald Trump, este „furios” după primele rezultate la alegerile intermediare de marți și „țipă la toată lumea”, spune un consilier al acestuia, citat de CNN. Trump se aștepta la o „noapte extraordinară” pentru republicani.

Conform sursei citate, Trump este furios din cauza rezultatului dezamăgitor al republicanilor în aceste alegeri cruciale. Deși sondajele îi dădeau favoriți pe republicani și preziceau o victorie majoră a acestora, primele rezultate arată o cursă mult mai strânsă decât se așteptau.

„Candidații pe care îi ai contează”, a declarat consilierul citat, care spune și că persoanele alese personal de Trump să candideze pentru congres au fost „nepotrivite”.

Totuși, este puțin probabil ca fostul președinte să-și amâne anunțul candidaturii pentru 2024 pentru că „ar fi umilitor pentru el să amâne”.

Republicanii nu au avut o noapte atât de bună pe cât s-ar fi așteptat după ce sondajele îi dădeau favoriți să câștige la diferență mare controlul la Camera Reprezentanților și la o diferență ceva mai mică controlul Senatului.

În schimb, primele rezultate arată că republicanii pierd un loc la Senat, în statul crucial Pennsylvania, iar în alte trei curse esențiale – în Georgia, Nevada și Arizona, cursele sunt încă mult prea strânse pentru a declara un câștigător.

În Arizona și Georgia, candidații democrați în funcție, Mark Kelly, respectiv Rapahel Warnock, conduc până în acest moment. Republicanii au nevoie să câștige toate aceste trei curse și să păstreze și Wisconsin pentru a obține majoritatea în Senat.

În Georgia este foarte probabil ca alegerile să se prelungească pentru că legea electorală prevede organizarea unui tur doi în cazul în care niciunul dintre candidați nu obține o majorite absolută a voturilor. În acest moment, este puțin probabil că vreunul dintre candidați va reuși să obțină victoria categorică. 

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri