Franța folosește inteligența artificială ca să găsească piscinele de pe proprietățile oamenilor și să le impoziteze

Data publicării:
femeie in piscina pe o saltea cu un caine langa
Franța folosește inteligența artificială ca să găsească piscinele de pe proprietățile oamenilor și să le impoziteze. Foto: Profimedia

Franța a obținut un câștig neașteptat. În urma unui experiment realizat cu ajutorul inteligenței artificiale, au fost descoperite peste 20.000 de piscine nedeclarate, care au crescut nivelul impozitelor, relatează BBC.

Piscinele duc la creșterea impozitelor pe proprietate, deoarece cresc valoarea proprietății, iar legea franceză prevede că acestea trebuie declarate.

Software-ul AI, dezvoltat de Google și de firma franceză de consultanță Capgemini, a descoperit piscinele studiind imagini aeriene din nouă regiuni franceze, în timpul unui test făcut în octombrie 2021.

Regiunile Alpes-Maritimes, Var, Bouches-du-Rhône, Ardèche, Rhône, Haute -Savoie, Vendée, Maine-et-Loire și Morbihan au făcut parte din acest test care ar putea fi desfășurat acum în toată țara.

În Franța existau peste 3,2 milioane de piscine private în 2020, potrivit site-ului de date Statista. În timpul pandemiei COVID, când mulți angajați au lucrat de acasă, s-a înregistrat o nouă creștere a cererii pentru construcția de piscine.

O piscină medie, de 30 metri pătrați, este taxată cu 200 de euro pe an.

Ineligența artificială ar putea fi folosită și pentru a găsi extinderi de locuințe, terase sau foișoare nedeclarate, care joacă, de asemenea, un rol în impozitul pe proprietate, spun autoritățile franceze.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri