Imagini cu măcelul din tranșee. Soldații ucraineni iau cu asalt liniile de apărare ale ruşilor pe care îi ucid de la mică distanță

Data publicării:
ezgif.com-resize (24)

Scene desprinse parcă din filmele de acțiune, în Ucraina. Forțele Speciale Ucrainene au publicat filmarea completă cu o operațiune în spatele liniilor inamice. Imaginile au fost filmate în timpul unei misiuni în care ucrainenii au pătruns în tranșeele rușilor. 

Imaginile filmate cel mai probabil cu o cameră specială fixată pe echipament arată momentul în care soldații ucraineni au lichidat pe loc trei soldaţi ruşi. Unui al patrulea soldat rus i-a propus să se predea. Rusul nu a avut nicio intenţie de predare, aşa că în cele din urmă a fost ucis şi el. Imaginile publicate de ucraineni au un puternic impact emoțional.

„Unitățile ale Trupelor Speciale Ucrainene au ajuns în spatele liniilor inamice în cadrul unei misiuni recente derulate pe frontul de sud. Au intrat în tranşeele inamice și au ucis 10 ocupanți ruși prinși complet cu garda jos”, transmit Forțele Speciale Ucrainene.

Contraofensiva ucraineană a intrat în cea de-a treia săptămână cu rezultate mixte în faţa superiorităţii aeriene şi a liniilor defensive kilometrice ale Rusiei, în special în est şi în regiunea Zaporojie (sud-est), unde se concentrează cele mai grele lupte şi unde Moscova a trimis întăriri.

Viceministrul ucrainean al apărării, Hanna Maliar, a recunoscut că situaţia „în est este dificilă”, întrucât Rusia desfăşoară o ofensivă în direcţiile Liman (Doneţk) şi Kupiansk (Harkov), „încercând să preia iniţiativa”.

În acest scop, ruşii „au concentrat un număr semnificativ de unităţi în est, în special unităţi de asalt aeropurtate”, a indicat Maliar.

În schimb, trupele Kievului - care încearcă să ajungă în oraşele ocupate Berdiansk şi Melitopol pentru a rupe coridorul terestru creat de-a lungul Marii Azov - au respins forţele ruse în direcţia Zaporojie la o distanţă de 7 kilometri şi au eliberat 113 kilometri pătraţi, a specificat ea.

În octombrie trecut, Rusia a început să instaleze o linie defensivă extinsă - începând din Crimeea, trecând prin sudul şi estul Ucrainei şi extinzându-se pe partea rusă a frontierei până în Belarus.

Apărarea rusă este formata din fortificaţii, tranşee, şanţuri antitanc şi mine, printre alte obstacole.

Editor : R.K.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri