Lovitură pentru Pedro Sanchez. Regele Spaniei l-a desemnat candidat la funcția de premier pe liderul dreptei, Alberto Nunez Feijoo

Data publicării:
regele spaniei si Alberto Nunez Feijoo
Regele Spaniei, Filip al VI-lea, l-a desemnat pe Alberto Nunez Feijoo candidat la funcţia de prim-ministru. FOTO: Profimedia Images.

Regele Spaniei, Filip al VI-lea, l-a desemnat, marţi, pe liderul dreptei, Alberto Nunez Feijoo, candidat la funcţia de prim-ministru, a anunţat preşedinta Congresului Deputaţilor, chiar dacă el nu are, deocamdată, majoritatea necesară, informează AFP, potrivit Agerpres.

Regele a comunicat „decizia sa de a-l propune pe domnul Alberto Nunez Feijoo drept candidat la preşedinţia Guvernului”, a declarat într-o conferinţă de presă socialista Francina Armengol, noua preşedintă a Congresului Deputaţilor, reînnoit în urma alegerilor din 23 iulie.

Filip al VI-lea, care a demarat aceste consultări luni, l-a primit marţi dimineaţa pe liderul partidului de extremă dreapta Vox, apoi pe Sanchez, înainte de a discuta după-amiaza cu Feijoo, liderul Partidului Popular.

Alegerile legislative anticipate din 23 iulie s-au încheiat fără un câştigător clar.

Partidul Popular (PP), condus de conservatorul Alberto Nunez Feijoo, a ieşit pe prima poziţie, câştigând 136 de locuri, dintr-un total de 350 în legislativ, dar rămâne departe de majoritatea absolută de 176 de parlamentari, chiar şi cu sprijinul celor 33 de parlamentari ai partidului de extremă dreapta Vox, singurul său aliat potenţial.

Editor : B.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri