Macron spune că el nu va folosi retorica lui Biden la adresa lui Putin: „Nu trebuie să existe escaladare în cuvinte”

Data publicării:
Russia France Leaders Meeting, Moscow, Russia - 07 Feb 2022
Emmanuel Macron a spus că omologul său rus, Vladimir Putin, a formulat condiţii inacceptabile pentru un armistiţiu în Ucraina Foto: Profimedia Images

Preşedintele francez Emmanuel Macron a declarat că el „nu va folosi” termenii pe care i-a folosit preşedintele american Joe Biden, care l-a calificat pe Vladimir Putin drept „măcelar”, „tupeist”, „mincinos”. Macron spune că „nu trebuie să existe escaladare nici în cuvinte, nici în acţiuni” în războiul din Ucraina.

Emmanuel Macron a mai anunţat duminică, de asemenea, că va discuta cu preşedintele rus „mâine sau poimâine”, pentru a organiza o operaţiune de evacuare din oraşul Mariupol, din estul Ucrainei, operaţiune ce trebuie făcută cât mai curând, scrie Agerpres, preluând AFP.

În timpul discursului său susţinut sâmbătă seara în faţa unei mulţimi la Varşovia, Biden a spus: „Pentru Dumnezeu, omul ăsta nu poate rămâne la putere”. În acelaşi discurs, Biden l-a calificat pe Putin drept „măcelar”, „criminal de război” şi „dictator sângeros”.

Vineri, Macron a anunţat că Franţa, Turcia şi Grecia vor efectua „în următoarele zile” o „operaţiune umanitară” de evacuare a oraşului asediat Mariupol.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri