Bill Gates: Faza „acută” a pandemiei de COVID-19 se va încheia în 2022

Data actualizării: Data publicării:
bill gates zâmbind
Bill Gates. Foto; Profimedia Images

Cofondatorul Microsoft, Bill Gates, a spus că se așteaptă că faza critică a pandemiei de COVID-19 să se încheie în 2022.  „Ar putea fi o prostie să facem o altă predicție, dar cred că faza acută a pandemiei se va încheia în 2022”, a scris Gates într-o recenzie a anului , publicată pe blogul său GatesNotes, potrivit Business Insider.

Deși „nu există nicio îndoială că varianta Omicron este îngrijorătoare”, a spus el, rapiditatea cu care sunt detectate noile variante, combinată cu dezvoltarea vaccinurilor și a medicamentelor antivirale, l-au determinat să aibă speranța că COVID-19 va deveni o boală endemică în 2022.

„Suntem într-o situație mult mai bună de a crea vaccinuri actualizate, dacă acestea sunt necesare”, a adăugat el. 

Comentariile sale vin în contextul în care varianta Omicron a produs îngrijorare la nivel mondial, din cauza viteze cu care se poate răspândi. Varianta provoacă îngrijorare din cauza gamei sale mari de mutații.

În recenzia sa, Gates a spus că vaccinurile și antiviralele vor ajuta la reducerea mortalității COVID-19 în viitor.

„Comunitățile se vor confrunta în continuare cu focare ocazionale, dar vor fi disponibile noi medicamente care ar putea avea grijă de formele ușoare, iar spitalele se vor putea ocupa de restul”, a scris el. 

„Peste câțiva ani, speranța mea este că singurul moment în care va trebui să vă gândiți cu adevărat la virus va fi atunci când vă faceți vaccinul comun împotriva COVID-19 în fiecare toamnă”, a mai scris Bill Gates.

Editor : R.K.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri