Sari la conținut

Cea mai populară dezbatere electorală în social media din ultimii 10 ani

Campania prezidenţială din Statele Unite a trecut de faza celei de-a doua dezbateri televizate, după ce duminică noapte Hillary Clinton și Donald Trump au avut una dintre cele mai controversate confruntări din istoria politicii moderne.

Hillary Clinton And Donald Trump Face Off In First Presidential Debate At Hofstra University

FOTO: Gulliver/ Getty Images

Susținătorii fiecărui candidat au dus lupta online. Dezbaterea, care a inclus întrebări din partea publicului, a fost cea mai comentată pe Twitter din istorie şi a fost subiectul a 17 milioane de mesaje pe reţeaua de socializare în timpul dezbaterii și 30 de milioane de mesaje pe parcursul zilei următoare, potrivit techrepublic.com.

Reacţia online a subliniat tonul dur al dezbaterii de la St. Louis, în care Trump şi Clinton s-au insultat reciproc, cu mai puţin de o lună înainte de alegerile prezidenţiale din 8 noiembrie.

Utilizatorii de Twitter au criticat reacţiile lui Trump, unii remarcând că a părut să o urmărească pe Clinton pe scenă.

Potrivit companiei de analiză a reţelelor de socializare Brandwatch, 74% dintre utilizatori au avut o părere negativă despre performanţa lui Trump. De asemenea, 53% dintre opiniile privind performanţa lui Clinton au fost negative.

Pe rețeaua de socializare Twitter, Donald Trump a fost menționat dublu (64%) față de Hillary Clinton (36%). Și pe Facebook, Trump a dominat conversațiile, el fiind menționat în 74% dintre conversații, iar Clinton în 24%. Acest lucru relevă faptul că susținătorii lui Trump sunt mai vocali, potrivit companiei expertă în analiza social media, Talkwalker.

Subiectele cele mai discutate în timpul celei de-a doua dezbateri au fost: terorismul, afacerile străine, economia, sănătatea și armele, dar mai mult decât orice subiect dezbătut, cel mai discutată temă a fost cea legată de tratamentul lui Trump, legat de femei.

„Gesturile lui Trump au fost bizare”, a scris o utilizatoare de Twitter, Sheena. „Mersul agitat, insultele, faptul că a stat chiar în spatele ei”, a adăugat ea, potrivit News.ro.

„Gesturile lui Trump m-au îngrozit. Mă simt foarte neplăcut când bărbaţii stau în spatele meu, în special aşa”, a subliniat şi Charlotte (@charlotteirene8).

O purtătoare de cuvânt a lui Trump nu a comentat acuzaţiile.

Şi atitudinea lui Clinton a fost criticată online. „Clinton s-ar fi putut descurca mai bine. Nu a părut la fel de dornică, de capabilă să îi intre sub piele în această seară (duminică – n.r.)”, a scris Ryank (@ryantkelly).

Criticile vin în condiţiile în care republicanul se confruntă cu un scandal de proporţii după ce în presă a apărut o înregistrare din 2005 în care face comentarii vulgare şi degradante la adresa femeilor.

După dezbaterea de duminică noapte, Hillary Clinton și-a mărit numărul de susținători cu 25.000, iar Donald Trump cu 16.000, potrivit rețelei de socializare Twitter.