Fără săruturi sau strângeri de mână în Italia. Măsurile impuse de autorități împotriva coronavirusului

Data publicării:
Un tanar se fotografiaza in Italia cu o amsca impotriva coronavirusului
Foto: Profimedia

Autorităţile italiene au trimis Ministerului Sănătății un set de măsuri pentru evitarea răspândirii coronavirusului, care conține, printre altele, recomandarea ca oamenii să se salute fără să se sărute sau fără să își dea mâna, scrie „La Stampa”.

Măsurile ar urma să fie adoptate miercuri și ar rămâne în vigoare timp de 30 de zile.

Autoritățile recomandă menținerea unei distanțe de minim un metru față de ceilalți, salutul să se facă fără săruturi sau strângeri de mâini, evitarea locurilor aglomerate, scrie Mediafax. Cei care au febră sunt sfătuiți să rămână acasă chiar dacă nu bănuiesc că au luat virusul. Orice eveniment, inclusiv cele sportive, urmează să fie evitat pentru 30 de zile, iar vârstnicii de peste 75 de ani sau cei bolnavi de peste 65 de ani să urma să evite locurile aglomerate.

Sunt câteva din recomandările Comitetului Tehnic care ar putea fi incluse într-un decret al premierului Giuseppe Conte și care ar fi adoptat în toată țara.

Potrivit agenţiei italiene de presă Ansa, printre recomandări se numără și indicația ca oamenii să își scoată bijuteriile când se spală pe mâini, deoarece nu permit igiena totală.

În Italia s-au înregistrat peste 2.500 de cazuri de contaminare şi 79 de decese. Cel puţin 160 de persoane s-au vindecat de virusul Covid-19, au precizat autorităţile italiene.

Editor: I. I. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri