Presa de stat din Coreea de Nord: Kim Jong-un a avut prima apariție publică după 20 de zile

Data actualizării: Data publicării:
Kim Jong-un sustine o conferinta de presa la Phenian, in Coreea de Nord
Kim Jong-un Foto: Agerpres

Liderul nord-coreean Kim Jong-un a avut sâmbătă prima apariție publică după 20 de zile, anunță presa de stat de la Phenian, potrivit BBC, în urma speculațiilor cu privire la starea sa precară de sănătate. Până acum nu au apărut însă imagini de la eveniment.

Agenția de stat KCNA relatează că liderul de la Phenian a tăiat panglica unei fabrici de îngrășăminte, menționând că mulțimea a izbucnit „în urale furtunoase” atunci când și-a făcut apariția.

Aceasta ar fi prima apariția publică a lui Kim Jong-un după data de 12 aprilie.

Vă reamintim, informațiile din Coreea de Nord sau cu privire la starea de sănătate a lui Kim Jong-un sunt extrem de greu de verificat. De altfel, aceste informații transmise de presa de stat nu au putut fi verificate în mod independent, nefiind date publicității fotografii.

Până acum, unele surse l-au declarat chiar decedat, în urma unei operații la inimă care ar fi avut loc la începutul lunii aprilie și care a dat greș, sau chiar în stare vegetativă.

Speculaţiile legate de starea de sănătate a lui Kim Jong-un au apărut după ce dictatorul nu a participat la ceremoniile legate de ziua bunicului său, Kim Ir-sen, sărbătoare de la care nu lipseşte niciun nord-coreean.

De atunci s-a scris că acesta a suferit o operaţie la inimă în urma căreia a murit sau este în stare vegetativă. Coreea de Sud şi Statele Unite susţin că ştiu ce se întâmplă cu dictatorul, dar nu au dat mai multe informaţii, în timp ce imagini suprinse din satelit lasă impresia că acesta s-ar fi retras într-o staţiune din estul ţării, pentru a se feri de coronavirus.

Kim Jong-un se află în categoria celor cu risc ridicat în cazul unei infecţii cu coronavirus. El este obez, are diabet şi gută. Până acum, Coreea de Nord s-a limitat în a publica două scrisori şi un document oficial, cu date din ultimele săptămâni şi semnate de Kim Jong-un.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri